Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigle loše vijesti

Detalji sudara helikoptera u SAD-u: Devet osoba poginulo tijekom rutinske misije

Devet osoba poginulo je u padu dvaju helikoptera američke vojske tijekom rutinske misije obuke.

Devet osoba je poginulo u padu dvaju helikoptera Black Hawk američke vojske tijekom rutinske misije obuke iznad Kentuckyja u srijedu navečer, izvijestio je u četvrtak Washington Post.

Članovi posade letjeli su u helikopterima HH-60 Black Hawk kojima je upravljala 101. zrakoplovna divizija. Helikopteri su se srušili u srijedu navečer oko 22 sata po lokalnom vremenu u okrugu Trigg u Kentuckyju, priopćio je ranije ured za odnose s javnošću Fort Campbella, ne navodeći broj žrtava.

"Imamo teške vijesti iz Fort Campbella, s prvim izvješćima o padu helikoptera. Očekuje se da ima žrtava", rekao je guverner Andy Beshear u objavi na Twitteru, dodajući da su se uključile lokalne vlasti i hitne službe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u SAD-u Sudarila se dva Black Hawka: Helikopterska nesreća na vojnoj vježbi, strahuje se da ima poginulih

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pali u jezero VIDEO Sudarila se dva aviona na Floridi, četvero poginulih: Policija pokušava identificirati četvrtu osobu

HH-60 je varijanta helikoptera Black Hawk dizajnirana za pružanje podrške raznim vojnim operacijama, uključujući zračne napade i medicinske evakuacije, navodi vojska.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene