Pad helikoptera u Arkansasu (Foto: Little Rock Police Department/Facebook)
Pad helikoptera u Arkansasu (Foto: Little Rock Police Department/Facebook) Foto: Little Rock Police Department/Facebook

Prilikom polijetanja na policijskom poligonu za vježbanje u Little Rocku u američkoj saveznoj državi Arkansas srušio se policijski helikopter. U nesreći je ozlijeđen jedan policajac, prenose američki mediji.


Iz zasad neutvrđenih razloga, pilot helikoptera na trenažnom policijskom poligonu izgubio je nadzor nad helikopterom prilikom polijetanja te se letjelica nakon desetak dramatičnih sekundi nagnula i srušila na tlo.

Vezani članci Andrija Jarak Zapovjednik HRZ-a poziva građane: "Ako netko ima snimku nesreće helikoptera neka se javi MUP-u" Mario Počinok Vojni zrakoplovni istražitelj o tragediji: "Nađeni su digitalni mediji, američka vojska može spasiti podatke"

Pri padu, rotor helikoptera odlomio se i raspao, a sve to promatrao je i jedan policajac koji je prethodno rukama signalizirao pilotu da obustavi let. Kad je bilo jasno da će doći do nesreće, navedeni je policajac, da se makne iz potencijalno opasne situacije, utrčao u prostorije policijske postaje.

U nesreći, koja se dogodila 16. kolovoza, ozlijeđen je umirovljeni policajac. Snimku je na svojoj stranici na Facebooku objavio Little Rock Police Department.

Riječ je bila o helikopteru Bell TH-67, koji je u nesreći potpuno uništen.