Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na granici panike

Srpski mediji upozoravaju: Od ponedjeljka nam prijeti jaki tornado!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stručnjaci upozoravaju da će se od ponedjeljka nad Srbijom razvijati mini-cikloni koji su dovoljno snažni da u sebe uvlače krovove sa kuća.

Od ponedeljka 30. lipnja u Srbiji će se praviti mini-cikloni koji u sebe uvlače predmete i dijelove krovova, tvrde stručnjaci koji su i ranije upozoravali na nepogode, piše Telegraf.rs.

Pročitajte i ovo Ilustracija istražuje se nesreća Tragedija na vojnoj vježbi u susjedstvu: Iz kanala izvučeno tijelo stradalog dočasnika, drugi vojnik na intenzivnoj Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

'Davali smo upozorenja i ona su se ostvarila. Kumulonimbusi su se nadvili nad podavalska sela, koje je zahvatilo snažno nevrijeme. Nisu to tornada koja pogađaju centralne oblasti SAD, ali jesu mini-cikloni koji uvlače u sebe predmete, dijelove krovova. Nisu ni prvi ni posljednji, a prognoza se može dati samo kratkoročna', izjavio je Dragan Đurić, prognostičar Republičkog hidrometeorološkog zavoda, dodajući da se već za ponedjeljak mogu lokalno očekivati slične nepogode, mada slabijeg intenziteta.

VIDEO Dva tornada devastirala gradić u SAD-u, poginulo petogodišnje dijete

Zračni vrtlozi na ovom području zovu se trombe - i liče na trubu ili slonovsku surlu, koja se spušta iz donjih dijelova oblaka do tla i pri tom se vrlo brzo okreće oko približno uspravne osi, piše Telegraf.

Ovakvo nevrijeme je prije nekoliko dana poharalo srpsko selo Šopić. Kako je to izgledalo, pogledajte u priloženom videu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene