Srpski su carinici na graničnom prijelazu Horgoš uhvatili četvoricu migranata koji su pokušali ilegalno prijeći u Mađarsku. Bili su skriveni u hladnjači punoj jabuka.

Galerija


Migrante u prepunoj hladnjači s jabukama u petak je odao mobilni skener. Carinici su između paleta s voćem primijetili ljudske siluete pa je hladnjača odmah otvorena, a njezin sadržaj detaljno pregledan.

Vezani članci Srpsko-mađarska granica, ilustracija Kaos na srpsko-mađarskoj granici: 60 migranata probilo ogradu, mađarski policajci zapucali i zatvorili prolaz Migranti, ilustracija U Švedskoj uhićen političar sirijskog podrijetla: Osumnjičen da je krijumčario migrante i to naplaćivao

Radi se o pošiljci jabuka koje su iz Srbije trebale biti prevezene u Britaniju. U hladnjaču su se uvukla četvorica Afganistanaca koji su na taj način pokušali prijeći granicu. Predani su policiji, a kamion s jabukama pušten je na daljnji redovni carinski postupak.

"Krijumčarenje ljudi u hladnjačama izuzetno je rizično, a za mnoge migrante može biti i fatalno jer provode puno vremena u hladnom i skučenom prostoru jer su im željene krajnje destinacije udaljene više tisuća kilometara", priopćeno je iz Uprave carine Srbije. Dodaju da je tijekom 2019. godine spriječeno više od 1300 ilegalnih prelazaka granice na teritorij zemalja Europske unije.