Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestali tirfoni

Srbija: Zbog krađe dijela tračnica ne voze vlakovi za Mađarsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati su počinitelji na sjeveru Vojvodine s tračnica ukrali više stotina metalnih dijelova koji spajaju tračnicu s kolosijekom zbog čega je međunarodni željeznički promet između Mađarske i Srbije u prekidu.

Željeznički promet na međunarodnom koridoru 10 između Subotice na sjeveru Vojvodine i mađarskog mjesta Kelebija u prekidu je jer su nepoznate osobe s tračnica ukrale 350 željeznih tirfona, objavili su u petak vojvođanski mediji.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel Danka Ilić Nastavlja se potraga Otkriveni sumnjivi detalji nestanka malene Danke, ispred kuće je bager: Roditelji ponovno u policiji

Riječ je o metalnim dijelovima koji spajaju tračnicu s kolosijekom pa je zbog krađe tih dijelova u potpunosti bila ugrožena sigurnost željezničkog prometa, izjavio je za agenciju Tanjug direktor Medija centra 'Željeznica Srbije' Nenad Stanisavljević.

>> VIDEO Pogledajte kako su mačići zaustavili promet

Prije nego je donesena odluka o prekidu prometa, međunarodni vlak 'Avala' tu je dionicu morao iz sigurnosnih razloga proći brzinom od 10 kilometara na sat, kazao je Stanisavljević dodavši da se ne može još procijeniti kada će promet biti uspostavljen jer je neophodno zamijeniti svih 350 ukradenih vijaka.

'Ovo je još jedna u nizu krađa željezničke imovine, posebno kada je riječ o infrastrukturi, koje izravno ugrožavaju sigurnost prometa i zbog čega srbijanske željeznice na godišnjoj razini trpe financijsku štetu od više stotina milijuna eura', naveo je Stanisavljević.

Ovo je drugi slučaj krađe željezničkih tirfona u posljednjih mjesec dana na sjeveru Vojvodine.

Sredinom kolovoza obustavljen je željeznički promet između Subotice i Sombora kada je zbog oštećenja pruge iskliznuo teretni vagon, ali srećom bez ljudskih žrtava. Ustanovljeno je da je s te pruge ukradeno 235 tirfona, da je oštećeno oko 500 betonskih pragova i da su polomljena tri telefonska stupa.

Željeznice Srbije kod mjerodavnih su državnih tijela pokrenule inicijativu da se takve krađe tretiraju kao teška kaznena djela i ugrožavanje javne sigurnosti kako bi počinitelji bili najstrože sankcionirani, kako je to učinjeno već u Bugarskoj i Italiji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene