Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na vaterpoliste u Splitu

Srbija uručila prosvjednu notu Hrvatskoj: ''Više od samog incidenta brine takvo ozračje''

Ivica Dačić, arhiva (Foto: AFP)
Ivica Dačić, arhiva (Foto: AFP) Foto: Afp
Srbija je u nedjelju uručila prosvjednu notu Hrvatskoj zbog subotnjeg napada na vaterpolliste Crvene zvezde u Splitu te je izrazila "duboku zabrinutost i razočarenje" tim incidentom, priopćeno je u Beogradu.

U Ministarstvo vanjskih poslova, kako je i najavio prvi potpredsjednik vlade Srbije i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić, u nedjelju je pozvan otpravnik poslova veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu i uručena mu je prosvjedna nota u povodu napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, priopćio je srbijanski MVP.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

Ministarstvo vanjskih poslova izrazilo je duboku zabrinutost i razočarenje zbog napada na vaterpoliste Crvene zvezde, objavljeno je na službenoj mrežnoj stranici MVP-a Srbije.

Srbijanski šef diplomacije u subotu je, najavljujući prosvjednu notu, ocijenio da je incident u Splitu "nažalost, posljedica jedne antisrpske kampanje".

Dačić je naglasio kako više od tog incidenta "brine takvo ozračje" koje se stvara u hrvatskom društvu.

Srbijanski šef diplomacije kaže da je ponosan što se tako nešto ne bi dogodilo niti se događa u Srbiji, bez obzira na neslaganja i prijepore koje Srbija ima s Hrvatskom.

"Zato je odgovornost onih koji nose političku vlast da stvaraju jednu atmosferu koja neće biti poticajna za ovakve šovinističke, pa - na kraju krajeva - i anticivilizacijske postupke", rekao je Dačić.

Dužnosnici Vaterpolo saveza Srbije (VSS) i Vaterpolo kluba Crvena zvezda najavili su u subotu, poslije napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, da će zatražiti pojačane mjere sigurnosti za gostovanja srpskih klubova i vaterpolske reprezentacije u Hrvatskoj u Eurokupu.

Policija u Splitu u međuvremenu je uhitila trojicu napadača na vaterpoliste Zvezde, a za dvojicom se traga.

Incident su osudili predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i Vlada RH. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene