Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez prava žalbe

BiH: Osuđen biznismen koji je prao novac za narko bosa Šarića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud Republike Srpske osudio je na četverogodišnju kaznu zatvora kontroverznog biznismena Zorana Ćopića zbog pranja novca u bijeljinskoj šećerani za najvećeg narko bosa na području bivše Jugoslavije Darka Šarića, izvijestili su u subotu mediji u Bosni i Hercegovini.

Ova presuda je konačna i na nju Ćopić nema pravo žalbe, rečeno je u izreci presude Vrhovnog suda. Kako navode u presudi, crnogorska mafija predvođena Šarićem je Ćopiću slala milijunske iznose zarađene prodajom narkotika, a on je taj 'prljavi novac' preko svojih tvrtki u BiH ubacivao u legalne tijekove, ponajprije preko banjolučkog Agrokopa kako bi skrio da sav taj novac dolazi od kokainskih pošiljki.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Ilustracija štrajkaju glađu Šokantan incident u bosanskom zatvoru: Narkobos sam sebi zašio usta!

USMRTIO ju zabunom, a zatim ubio sebe

Najviše prljavog novca na račun Agrokopa uplaćeno je s računa off-shore kompanija "Lafinotrejd". Novac je uplaćen na osnovi fiktivnih faktura koje je, po Ćopićevom nalogu, sastavio direktor Agrokopa Ljubo Mrđen, koji je davno sve priznao te je osuđen.

Darko Šarić slovi za narko bosa u regiji, a krajem 2011. je otkriveno da posjeduje hrvatsku putovnicu na ime Tomislav Savatović izdanu 2007. u hrvatskom konzulatu u Tuzli. Po medijskim navodima razbijanje Šarićeva narkoklana počelo je prije pet godina akcijom "Balkanski ratnik" kada je u suradnji više sigurnosnih agencija otkrivena pošiljka dvije tone kokaina te je uhićeno više članova ove organizacije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene