Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U zadnjih šest mjeseci u Srbiji su se dogodila tri napada na ekipu Hitne pomoći koja je na terenu pružala pomoć. Zadnji incident dogodio se u Starčevu.


Ekipa Hitne pomoći po pozivu je krenula u Starčevo kako bi pružila pomoć ženi koja se onesvijestila, piše Kuriri. Za devet minutan ekipa je stigla na mjesto događaja, no po izlasku iz vozila fizički je napadnut liječnik i vozač.

Vezani članci Aleksandar Vučić United Grupa: "Vučić ne govori istinu, ponudili smo 35 milijuna eura za Premier Ligu" Epidemiolog Predrag Kon Glavni srpski epidemiolog najavio povećanje broja zaraženih: "Počelo je punjenje bolnica, premišljanje oko cijepljenja postaje opasno"

'Stravična slika. Mi smo stigli za deset minuta, sačekali su nas na ulici odmah. Nismo stigli ni izađi iza automobila, a već su nas napali. Mene su prvo krenuli udariti, no ja sam vozač pa su odustali i krenuli na liječnika', pojasnio je vozač Nenad Minić.

Gurali ga, gušili i udarali

kada je liječnik Velibor Radusinović izašao iz vozila, nije mogao pregledati ženu u besvjesnom stanju jer ga je njezina rodbina vrijeđala, a jedan muškarac gurao i udarao.
'Nisu nam dozvolili da skrenemo s glavne ceste. Istrčala je grupa od tri , četiri čovjeka, muškaraca i žena, i počeli psovati. Napadač mi se obratio najgorim psovakama i svom me snagom počeo gurati. Počeo me gušiti, pa sam nazvao policiju. Onda sam shvatio da je osoba o kojoj je riječ i zbog koje su nas zvali preminula. Oni su me gurali, udarali, na kraju sam dobio udarac nogom u donji dio trbuha', ispričao je liječnik.

Dodao je kako mu se bilo vrlo teško suzdržati i nereagirati na ovakav napad. Kasnije je utvrdio da je nesretna žena preminula od srčanog udara.

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.