Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hitna intervencija

Spriječen mogući novi teroristički napad u Belgiji, 12 osoba privedeno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Belgijska policija provela je protekle noći diljem zemlje opsežnu protuterorističku operaciju s nekoliko desetaka pretresa u kojima je privedeno 12 osoba, priopćilo je u subotu belgijsko savezno tužiteljstvo.

Više osoba za koje se sumnja da su dio skupine koja priprema napad praćeno je već nekoliko dana. "Elementi prikupljeni u istrazi zahtijevali su hitnu intervenciju", navodi tužiteljstvo.

Pročitajte i ovo Ruska vojska, ilustracija Stižu nove snage Mnogo Rusa posljednjih dana priključilo se vojsci: "Zbog ovog su željni osvete" Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba

Istražni sudac bi u sljedećih nekoliko sati trebao odlučiti o eventualnom zatvarnju privedenih osoba.

Izvršeno je 40-tak pretresa u stanovima i kućama te u 152 garaže. Do sada nije pronađeno ni oružje ni eksploziv. Tužiteljstvo nije otkrilo ni identitet privedenih osoba.
Najveći dio pretresa obavljen je u bruxelleskim općinama, a nekoliko njih i u sjevernoj regiji Flandriji te u južnoj Valoniji.

Istodobno od petka navečer više ministara i dužnosnika belgijske vlade stavljeno je pod iznimno visoki stupanj zaštite, ali to navodno nema veze s ovom opsežnom policijskom operacijom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene