Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Špirić strahuje kako bi kriza na Kosovu mogla ugroziti BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Nikola Špirić izrazio je bojazan kako bi razvoj prilika na Kosovu mogao izazvati zaoštravanje u njegovoj zemlji.

'Ako Europa strahuje da bi svako rješenje za Kosovo moglo zaoštriti situaciju, onda mi u Bosni i Hercegovini još više strahujemo od zaoštravanja', izjavio je Špirić nakon susreta s predsjednikom mađarske vlade Ferencom Gyurcsanyjem u Budimpešti, javila je mađarska novinska agencija MTI.

Pročitajte i ovo Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca Ilustracija Novi izazovi Kosovo izbacuje srpski dinar iz prometa, Vučić kaže da je to pokušaj progona srpskog naroda s Kosova

'Trudimo se i činimo sve kako bi problem Kosova što je moguće manje utjecao na Bosnu i Hercegovinu', dodao je Špirić.

Njegov mađarski domaćin Gyurcsany istom je prigodom naglasio da je Kosovo 'u prvom redu europski problem'. Ako ne bude moguće situaciju riješiti odlukom Ujedinjenih Naroda, onda se mora potražiti drugo rješenje, smatra Gyurcsany.

Špirić i Gyurcsany potpisali su sporazum o mađarskoj financijskoj pomoći u zaštiti okoliša u Bosni i Hercegovini. Dvojica predsjednika vlada također su dogovorila da Bosna i Hercegovina preuzme 23 svoja građanina koji se trenutačno nalaze u Mađarskoj kao izbjeglice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene