Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagodio se

Špijunirao za Iran: Bivši izraelski ministar osuđen na 11 godina zatvora

Gonen Segev (Foto: AFP)
Gonen Segev (Foto: AFP) Foto: Afp
Bivši izraelski ministar energije i infrastrukture, Gonen Segev, osuđen je na 11 godina zatvora zbog špijuniranja za Iran. Segeva je sud proglasio krivim za odavanje čitavog niza informacija Iranu, uključujući i one označene visokim stupnjem tajnosti.

Gonen Segev, bivši izraelski ministar energije i infrastrukture u razdoblju između 1995. i 1996. godine priznao je krivnju za špijuniranje te odavanje osjetljivih i tajnih informacija Iranu s najmjerom narušavanja izraelske nacionalne sigurnosti, u zamjenu za nagodbu.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Napad na Izrael iron dome VIDEO Koja je tajna Željezne kupole? Pogledajte kako funkcionira najbolja protuzračna obrana na svijetu

Segeva je sud osudio na 11 godina zatvora u sklopu te nagodbe.

"Segev je djelovao za iransku obavještajnu službu pet godina, s njima održavao redovite kontakte koristeći ilegalne prikrivene kanale te im na taj način davao čitav niza informacija, uključujući i informacije označene visokim stupnjem tajnosti", rekle su u izjavi za medije tužiteljice Geula Cohen i Rachel Aharoni Zeevi, a prenosi Sputnik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene