Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njemački Spiegel o gostovanju predsjednice na Novoj TV

'Grabar Kitarović je kritizirala njemačku politiku prema izbjeglicama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spiegel se poziva izjavu hrvatske predsjednice, te ju opisuje kao snažnu 'kritiku Njemačkoj i politici Angele Merkel prema izbjeglicama'.

Njemački list Spiegel osvrnuo se na riječi hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o kancelarki Angeli Merkel. Podsjećamo, Grabar Kitarović je u ekskluzivnom gostovanju za Dnevnik Nove TV u jeku izbjegličke krize u Europi na pitanje jesu li narušeni diplomatski odnosi s Mađarskom i Slovenijom rekla da 'naravno', i da o tome piše cijeli svijet.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jedna osoba poginula TISUĆE LJUDI NA ULICAMA 'Merkel vrši etnocid nad njemačkim narodom' Slika nije dostupna Ispit europskog karaktera Angela Merkel pozvala Europu na zaštitu vanjskih granica u migrantskoj krizi

'Gospođa Merkel nije svjesna da je napravila kaos koji sada treba riješiti'

'Umjesto da smo iskazali solidarnost, možemo se mi slagati ili ne slagati s politikom susjednih država, ipak način na koji se rješavalo nije bio u redu i o tome pišu svi svjetski mediji. Mislim da treba razgovarati, trebalo se dogovarati kako će taj izbjeglički val ići. Ovih dana vidite upravo da i u samoj EU se postavlja pitanje jesu li ti imigranti samo izbjeglice ili ima ekonomskih migranata. Gospođa Merkel koja ih je zvala, sad je povukla ručnu kočnicu i rekla da Njemačka ne može primiti sve te ekonomske migrante koji dolaze. Gospođa Merkel je to učinila da nije svjesna da je u vožnji gdje se skupilo toliko automobila da je povlačenjem ručne kočnice napravila kaos na cesti i treba ga sada riješiti', rekla je predsjednica u ponedjeljak.

KAZNE ČLANICAMA EU

Spiegel se poziva na ovu izjavu za Novu TV, te ju opisuje kao snažnu kritiku Njemačkoj i politici Angele Merkel prema izbjeglicama.

'Kritika iz Hrvatske kancelarki je upućena svega nekoliko sati prije sljedećeg hitnog sastanka EU u Bruxellesu o izbjegličkoj krizi', na kojem ministri nastoje pronaći rješenje za raspodjelu 120 tisuća izbjeglica.

'Tema ostaje sporna', piše Spiegel i navodi kako je cilj da što veći broj zemalja sudjeluje u ovoj akciji i doprinese rješenju.

Tko ih uzima koliko?

UŽIVO - KAOS U OPATOVCU Policija upotrijebila sprej za obranu jer su bila ugrožena djeca, Ostojić smiruje masu

Spiegel piše i o odluci Europske unije, točnije suglasnosti njezinih ministara i predstavnika zemalja članica, da EU da dobru priliku za azilom za 120 tisuća izbjeglica unutar iduće dvije godine, prije svega onih koji dolaze iz Sirije, koji i imaju i najveću šansu za azilom.

'Otvoreno je još jedino, tko će ih primiti koliko', piše Spiegel, i navodi da će svaka zemlja po izjeglici od Europske unije dobiti 6 tisuća eura pomoći.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene