Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba s vremenom

VIDEO Spasioci se probili do indijskih radnika zarobljenih u tunelu, uskoro bi trebali biti na sigurnom

Spasioci stigli do radnika zarobljenih u tunelu
Spasioci stigli do radnika zarobljenih u tunelu Afp
Aktualno Galerija Spasioci stigli do radnika zarobljenih u tunelu Spasioci stigli do radnika zarobljenih u tunelu Foto: Afp Spasioci stigli do radnika zarobljenih u tunelu Spasioci stigli do radnika zarobljenih u tunelu Foto: Afp Spasioci stigli do radnika zarobljenih u tunelu Spasioci stigli do radnika zarobljenih u tunelu Foto: Afp +0 Spasioci stigli do radnika zarobljenih u tunelu Galerija 1/4 >>
Indijski radnici koji su danima zarobljeni u tunelu uskoro bi trebali biti spašeni. Vlasti navode da će radnike izvlačiti kroz cijev promjera 90 centimetara.

Spasioci su se probili do 41 radnika zarobljenog u tunelu u Uttarakhandu od 12. studenog.

Oni će sada biti izvučeni jedan po jedan kroz cijev promjera 90 centimetara uvučenu kroz ruševine tunela. 

Radnici su dobivali hranu, vodu, kisik i lijekove kroz cijevi, piše BBC

Ukupna je duljina tunela Silkyara nešto više od 4500 metara. Klizište je 12. studenog uzrokovalo urušavanje dijela tunela, a spasioci su jučer počeli okomito bušiti šupljinu tunela u kojoj su radnici zarobljeni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Naplata duga Građane iznenadile opomene pred ovrhu: "Nikad prije nisam dobio zaseban račun…"

Muškarci su ostali u ruševinama koje su se protezale na oko 60 metara, a sada dužnosnici kažu da su spasioci uspjeli sve to prokopati.

Dužnosnici kažu da je plan poslati nosila na koja su pričvršćena užad unutar mikrotunela stvorenog za izlazak radnika. Spasioci će ih jednog po jednog izvlačiti iz tunela. Vozila hitne su u pripravnosti i odvest će ih u obližnju bolnicu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene