Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Snježno nevrijeme u SAD-u odnijelo 55 života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snježna oluja koja je zahvatila devet saveznih država na srednjem zapadu i sjeveroistoku SAD-a ostavila je iza sebe 55 žrtava, više od 300 tisuća domova i ureda bez struje, dok su tisuće ljudi koji su ostali bez grijanja potražili utočište u skloništima.

Ledena kiša, snijeg i jak vjetar, praćeni arktičkim hladnoćama, zahvatili su područje od Teksasa na jugu do Mainea na sjeveru, izazivajući pucanje električnih vodova otežanih ledom i velike teškoće u prometu.

Pročitajte i ovo Dubai, 16.04.2024. - 1 neviđeni prizori FOTO/VIDEO Hrvat iz Dubaija za DNEVNIK.hr o kataklizmi: "Svi trgovački centri su potopljeni, nas su evakuirali..." Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

Temperature ispod ništice zadržale su se u srijedu u Oklahomi gdje je bez struje oko 92.000 kućanstava. 

U Missuriju je u srijedu bez struje 163.000 domova i ureda, a 85 skloništa je u utorak navečer primilo više od 3.600 građana.

Od petka je snježno nevrijeme izazvalo smrt 20 osoba u Oklahomi, devet u Missuriju, osam u Iowi, pet u Teksasu, po četiri u New Yorku i Michiganu, tri u Arkansasu i po jedne u državama Maine i Indiana.

Ledeni arktički zrak i olujni sustavi, u srijedu su donijeli novo
smrzavanje i snijeg u Teksasu, zbog čega je zatvorena dionica od 480 km autoceste Interstate 10, od Ford Stoctona do San Antonia. 

Zatvorene su i mnogobrojne škole i fakulteti, kao i dio lokalnih i saveznih ureda.

Na sjeveroistoku SAD-a, u Caribuu u državi Maine, u srijedu ujutro izmjereno je -26 stupnjeva Celzijevih, a u gradu New Yorku -7.

Na 1.916 m visokoj planini Washington, u New Hampshireu, zabilježena je hladnoća pojačana vjetrom od -60 stupnjeva Celzijevih.

Meteorolozi najavljuju kraće zatopljenje za četvrtak i petak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene