Grad zajapi prazan, bez života, a gotovo na svakoj zgradi vide se oštećenja i rupe, sve je 'izrešetano' mecima.


Novinarka BBC-a, Lyse Doucet, koja se nalazi u Siriji, snimila je potresni video u kojem se vidi potpuno razrušeni grad Homs, donedavno glavna utvrda pobunjenika sirijskog režima.

Vezani članci Roger Waters (Foto: AFP) Bivši član Pink Floyda: "Sirijske Bijele kacige su lažna organizacija koja postoji samo za stvaranje propagande za teroriste" Ruševine istraživačkog centra kod Barezeha (Foto: AFP) Sirijac iz Homsa o napadu: "Već smo bili pripremljeni, više nas je brinulo nešto drugo..."

Grad zajapi prazan, bez života, a gotovo na svakoj zgradi vide se oštećenja i rupe, sve je 'izrešetano' mecima. Nad gradom se diže tamni oblak dima uzrokovan eksplozijom.

Sirijski pobunjenici započeli s evakuacijom Homsa

Iako je grad u potpunosti prazan, još se može čuti zvuk ponekog automobila Sirijaca koji su obećali dati život za svoj grad, koji se još uvijek bore unatoč devastaciji koju je zemlja pretrpjela.

Prema podacima Ujedinjenih naroda, do siječnja 2015. godine u sirijskom Građanskom ratu pogunulo je oko 22.000 ljudi, a borba između više frakcija na tom području prisilila je stotine tisuća da napuste svoje domove.

 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju