Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dramatične snimke spašavanja putnika iz zrakoplova Emiratesa koji je izgorio u srijedu u zračnoj luci u Dubaiju pokazuju svu paniku i kaos koji su vladali u avionu.


Video prikazuje nekolicinu putnika koji pokušavaju doći do svoje prtljage i izaći iz aviona kojemu se zapalio jedan od motora. Djeca plaču i vrište, a dim je već zahvatio kabine dok se ljudi guraju prema izlazima za slučaj opasnosti.

Čuje se i jedan od članova posade koji viče: 'Ostavite prtljagu, ostavite sve! Mi ćemo to ponijeti! Skačite, skačite!'

Na posljednjim sekundama videa koji je snimio jedan od putnika vidi se kako padaju jedni preko drugih, a onda trče što dalje od zrakoplova na kojem je plamen krenuo ispod desnog krila.

Boeing 777 zrakoplovne kompanije Emirates koji je letio iz Thiruvananthapurama u Indiji sa 300 putnika i članova posade, zapalio se nakon što je udario u pistu u Dubaiju.

Prilikom gašenja požara jedan je vatrogasac poginuo. Svi putnici i članovi posade su evakuirani i nitko nije teže ozlijeđen. Sve je više indicija da je za nesreću kriv pilot. Prema izvještaju kontrole leta, on je samo nekoliko sekundi prije planiranog prisilnog slijetanja kontrolorima javio da odustaje i da će napraviti još jedna krug. Uspio je dobiti odobrenje, a samo nekoliko minuta nakon toga zrakoplov je udario u pistu i zapalio se, piše Independent.

Vezani članci Što je uzrok pada našeg vojnog helikoptera? - 9 Godinu dana od pada helikoptera i pogibije dvojice pilota uzrok nesreće i dalje - nepoznat Pad aviona, ilustracija U padu manjeg aviona poginulo četvero ljudi: "Nagnuo se lijevo pa desno, onda je nosom zaronio okomito u zemlju"