Više od 200 milijuna Amerikanaca našlo se na udaru snažne zimske oluje koja je sa sobom donijela obilni snijeg i ledenu kišu.

Galerija


Zimska oluja koja hara SAD-om pogodila je više od 60 posto Amerikanaca. Više od 200 milijuna ljudi u 39 saveznih država ima velikih problema s putovanjem na posao i u komunikaciji.

Vezani članci Lančani sudar u Japanu - 5 Snježno nevrijeme izazvalo prometni kolaps u Japanu. U lančanom sudaru sudjelovalo čak 130 automobila Goran Tomac, dopročelnik HGSS-a Delnice Snijeg, olujni vjetar i led okovali Hrvatsku: Iz HGSS-a poslali važno upozorenje - "Uvjeti se mijenjaju jako brzo..."

Meteorolozi predviđaju da će oluja potrajati tijekom cijelog dana u srijedu. Pogođena su područja istočno od rijeke Mississippi, piše NBC News.

Kiša, susnježica, snijeg i led stvorili su probleme u prometu. "Pada do pet centimetara visine snijega u sat vremena", kazao je meteorolog Alex Sosnowski. Accuweather je najavio da će realan osjećaj temperature zraka biti "užasan".

Na putu snježnoj oluji našli su se veliki gradovi Washington, New York i New Jersey. "Očekujemo novu količinu snijega i susnježice. Građanima savjetujemo da se koriste masovnim prijevozom, daju sebi dovoljno vremena za putovanja i budu krajnje oprezni", kazao je Joseph Esposito, povjerenik za hitne slučajeve u New Yorku. Građani su pozvani da ostanu kod kuće tijekom dana.

Temperature ispod nule uz snažan vjetar i snijeg veliki su problem i za beskućnike. U New Jerseyu je najavljeno aktiviranje alarma u kojem se otvaraju skloništa za hitne slučajeve. Gradski dužnosnici Washingtona proglasili su izvanredno stanje i zamolili građane da prijave beskućnike kojima je potrebno sklonište.

Do srijede u podne je, prema podacima stranice FlightAware, otkazano više od 1200 letova na pogođenom području, a više od 500 ih je prolongirano ili preusmjereno.