Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najviši stupanj upozorenja

FOTO/VIDEO Snažno nevrijeme pogodilo i druge europske zemlje: Na granici s Hrvatskom vjetar rušio stabla, u Austriji puše 161 km/h

Nevrijeme u Sloveniji
Nevrijeme u Sloveniji DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Nevrijeme u Sloveniji Nevrijeme u Sloveniji Foto: DNEVNIK.hr Uništena cesta nakon nevremena u Sloveniji Uništena cesta nakon nevremena u Sloveniji Foto: Pixsell +0 Uništena cesta nakon nevremena u Sloveniji Galerija 1/3 >>
Nagla promjena vremena koja je zadesila Hrvatsku pogodila je i druge europske zemlje. Posebno su na udaru Austrija i susjedna Slovenija.

Snažno nevrijeme pogodilo je i Austriju. Kako pišu lokalni mediji jake oluje divljaju Tirolom dok je u Innsbrucku vjetar puhao brzinom od 161 kilometara na sat, a oluja je ponegdje odnosila i krovove. Jake oluje harale su i Koruškom, a u jednom je okrugu oluja odnijela vrh crkvenog tornja. Ima i ozlijeđenih.

Prolom oblaka pogodio je i vlak koji je vozio u smjeru Vorarlberga. Zbog nestanka struje vlak je morao stati, a putnici su bili evakuirani. Među njima je bio čak i austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen, javlja Krone.at.

Pročitajte i ovo Munje u Hrvatskoj, ilustracija - 2 Izdana upozorenja VIDEO/FOTO Snažno nevrijeme poharalo dijelove zemlje: Olujni vjetar dizao krovove i čupao stabla - "Doslovno mi se zgrada tresla koliko je grmjelo"

Ne prometuju ni vlakovi na drugim dionicama, a u nekim su mjestima ljudi ostali bez struje. Mnogi planinari su zapeli u planinama. Angažirane su stotine vatrogasaca. Zabilježeno je više od 500 intervencija, uglavnom zbog srušenih stabala. Za sada nema izvješća o ozlijeđenima, javlja Die Presse.

Iz Italije i Austrije do Slovenije

Snažna olujna fronta s udarima vjetra koji su dosezali brzine od preko 100 km na sat, dizali krovove kuća i rušili stabla, prošla je u utorak navečer velikim dijelovima Slovenije, dok su tisuće kućanstava ostale bez električne energije.

Olujni pojas stigao je kasno poslijepodne do sjeverne Slovenije i podijelio se na dva dijela - prvi je krenuo prema Mariboru i Celju, dok se drugi preko središnje Slovenije kretao prema Dolenjskoj, Kočevskoj i Beloj Krajini.

Uz vrlo jake udare vjetra, tuču i pljuskove mogu nastati i vodene bujice. U međuvremenu, oluje slabe u sjevernoj i sjeveroistočnoj Sloveniji. Kako piše 24 ur, izdan je i najviši crveni stupanj upozorenja, a Uprava za zaštitu i spašavanje pozvala je sve koji borave na otvorenom da se što prije povuku u sigurno sklonište.

Prema podacima Agencije za okoliš (ARSO), vjetar je na Kredarici dostizao brzinu od 164 kilometara na sat, a na Krvavcu 136 kilometara na sat. Na mnogim mjestima interventne službe su na terenu.

Pročitajte i ovo KBC Zagreb Problem traje četiri dana Glavna zgrada i operacijski blok u problemima: Najveća bolnica u državi ostala bez klime

Prema podacima Uprave za zaštitu i spašavanje Slovenije, snažan vjetar dizao je krovove na stambenim i gospodarskim objektima na području općina Celje, Laško, Rogaška Slatina, Slovenske Konjice, Šentjur i Velenje. Također je srušeno nekoliko električnih stupova zbog čega je prekinuta opskrba električnom energijom.

Kako je vidljivo na stranicama Elektre Ljubljana, na njihovom području trenutno je bez struje oko 21.700 korisnika. Bez struje je i nekoliko tisuća potrošača na području Elektre Maribor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene