Potres jačine 4.7 po Richteru zatresao je Bosnu i Hercegovinu, objavljeno je na EMSC.org.

Galerija


Potres je registriran u 15:11h, a epicentar se nalazio 85 kilometara sjeverozapadno od Sarajeva, odnosno, 14 kilometara od Turbeta, u središnjoj BiH.

Vezani članci Koronavirus u Sarajevu U BiH više od 700 pozitivnih: U Republici Srpskoj nastava online, maske na otvorenom obvezne u cijeloj zemlji potres BiH Potresi u BiH - magnitude 3,8 i 2,1 po Richteru, osjetili se i u Dalmaciji: "Zatutnjalo je, ali je kratko trajalo"

Radi se o najjačem potresu koji je pogodio Bosnu i Hercegovinu u proteklom periodu, javlja Klix.ba.

Za sada nema informacija o nastaloj šteti.

Posljednji zemljotres ove jačine zabilježen je u 2012. godini u Zenici, a tada je iznosio 4,9 po Richteru nakon čega je uslijedila serija od desetak manjih potresa.

Dnevni Avaz prenosi svjedočanstva čitatelja koji im javljaju kako su u Turbetu padali dimnjaci s krovora kuća, a u mnogim kućama pukli su i zidovi. Većina građana napustila je svoje domove i nalaze se na ulicama.

Građani su na potres reagirali i putem stranice EMSC.org.

"Žestoko, dobro se treslo, a i dosta je bilo glasno".

"Poprilično jak potres. Trajalo je duže. Nimalo ugodan osjećaj".

"Dobro je drmalo. 3 kat, zgrada 4 ulaza. Luster, namještaj se drmali.. Stvari po stolu se tresle. Trajalo dobrih 15 sekundi", neki su od reakcija.

Podrhtavanje tla osjetilo se u većem dijelu Bosne i Hercegovine.

Potres kod Travnika osjetio se i u Hrvatskoj

Jak potres s epicentrom u blizini Travnika u Republici Bosni i Hercegovini, osjetio se u subotu i u Hrvatskoj - u 15 sati i 11 minuta zabilježili su ga seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske.

"Potres se osjetio i u velikom dijelu Republike Hrvatske, od Slavonskog Broda, Vinkovaca, preko Karlovca i okolice, južnog primorja pa sve do Dubrovnika", izvijestili su iz Seizmološke službe Republike Hrvatske.

Dežurni seizmolog Krešimir Kuk dodao je i kako trenutno nemaju podataka o materijalnoj šteti koja je, s obzirom na jačinu potresa, moguća u epicentralnom području. (MT/Hina)