Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slovenski 'izbrisani' pravdu traže u Bruxsellesu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Autobus sa 46 aktivista "Izbrisanih građana Slovenije" krenuo je u ponedjeljak autobusom prema Bruxellesu, gdje će probleme neslovenaca, koji 1991. godine nisu zatražili slovensko državljanstvo pa im je oduzet domicil, odnosno pravo boravka u Sloveniji, predstaviti članovima Europskog parlamenta i europskom povjereniku za pravosuđe Francu Frattiniju koji će ih primiti u srijedu.

Predsjednik spomenute inicijative Aleksandar Todorović izjavio je u ponedjeljak u Ljubljani da u Bruxelles odlaze na Frattinijev poziv, a u Italiji i Francuskoj koju će također obići sastat će se s predstavnicima nevladinih ustanova i održati više konferencija za novinare.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković i Urška Klakočar Zupančič Prijateljska suradnja Otvorena pitanja ne utječu na odnose Zagreba i Ljubljane: "Mi ćemo pomagati koliko god bude trebalo, kao što ste vi nama" Slika nije dostupna Howitt: Misiju OESS-a u RH treba produljiti

Europski sud za ljudska prava je 17. ovog mjeseca prihvatio u
razmatranje tužbu 11 "izbrisanih" neslovenaca koju je uložila skupina talijanskih i slovenskih pravnika. 

Tužba protiv Slovenije odnosi se na nezakonito i protuustavno oduzimanje pravnog statusa ljudima koji su prije toga imali boravak i stalno prebivalište u Sloveniji, izjavio je talijanski odvjetnik Roberto Pignoni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene