Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenka koja je zatražila socijalnu pomoć nemalo se iznenadila saznavši na da računu ima čak 16 milijuna eura.


Pozamašnu svotu na računu Slovenka je otkrila početkom godine, kada su se u Sloveniji počela primjenjivati pravila o dodjeli socijalne pomoći ne samo na temelju prihoda, već i po stanju bankovnih račun o posjedovanju nekretnina, piše Delo.

Vezani članci Ilustracija U Sloveniji najviše umrlih u jednom danu do sada, vlada traži drastično povećanje kazni: "Epidemija se ne smiruje!" Koronavirus, Slovenija Slovenski ministar zdravstva protiv masovnog testiranja: "Upitno je kakva bi bila korist od brzih testova"

Ime bogatašice nije otkriveno, kao ni podaci nekoliko drugih osoba koji su tražili pomoć, a na računima imali desetak, pa i stotinjak tisuća eura.

Susjedna Slovenija uvodi isto pravilo za dječje vrtiće, što je dovelo do pobune roditelja koji tvrde da ih se kažnjava zato što štede. Neki najavljuju da bi takva praksa Slovence mogla natjerati da novac dignu iz banaka i čuvaju ga kod kuće ili da ga presele u banke u inozemstvu.

No, u slučaju da nadležne službe otkriju pozamašne svote na računima, to će biti dovoljan razlog za prestankom isplate socijalne pomoći.


Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.