Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši slovenski zastupnik u Europskom parlamentu, a prije toga i ministar vanjskih poslova Zoran Thaler priznao je u utorak kazneno djelo uzimanja mita.


Bivši slovenski zastupnik u Europskom parlamentu, koji je prije toga bio i ministar vanjskih poslova Zoran Thaler priznao je u utorak na okružnom sudu u Ljubljani kazneno djelo uzimanja mita te je temeljem nagodbe s tužiteljstvom osuđen na dvije i pol godine tzv. vikend zatvora.

Vezani članci Ljubljana, ilustracija VIDEO Pucnjava ispred šoping centra u Ljubljani: Ozlijeđene tri osobe, napadači u bijegu Provjereno: Slučaj silovanja pasa - 2 Hoće li i kada osuđeni silovatelj pasa iza rešetaka? Detalji monstruoznog slučaja: "Gnjusno, izaziva povraćanje''

Thaler će tako temeljem nagodbe iza rešetaka sljedeće dvije i pol godine provoditi dane vikenda. Uz to, osuđen je na 32.250 eura novčane kazne te petogodišnju zabranu obavljanja javnih funkcija.

Gradonačelnik Ljubljane kazneno prijavljen

Thaler je u završnom govoru rekao da žali zbog svega što se u vezi s njegovom aferom događalo zadnje tri godine zbog čega se iskreno ispričava, no tvrdi da je afera bila inscenirana.

Thaler sada očekuje da će uskoro početi izdržavati dogovorenu kaznu, a smatra da je bez svoje volje bio "uvučen" u korupcijsku aferu koju je prije tri godine u Europskom parlamentu otkrio britanski list Sunday Times.

Novinari tog lista, predstavljajući se lažno kao lobisti velikih tvrtki, zastupnicima u Europskom parlamentu, među njima i Thaleru, obećavali novac za podnošenje amandmana na zakonske prijedloge. Thaler je, sudeći po tajnim snimkama što ih je potom objavio britanski list, na to i pristao iako u snimkama nisu iznijeti dokazi da mu je novac i isplaćen. 8Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook