Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontra sankcija

EU DRUMOM, SLOVENIJA ŠUMOM Susjedi žele jačanje gospodarske suradnje s Rusijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec založio se u petak za jačanje gospodarskih veza Slovenije s Rusijom kao i rješavanje dijalogom problema između EU-a i Rusije kojoj je Unija nametnula sankcije zbog vojne intervencije u Ukrajini i aneksije Krima.

"Sadašnje sankcije EU-a jako otežavaju međusobnu ekonomsku suradnju, ali ostajem optimističan da i u ovim uvjetima ona može napredovati", kazao je Karl Erjavec u petak na zajedničkoj konferenciji za novinare s ruskim ministrom komunikacija Nikolajem Nikiforovom nakon zasjedanja međudržavnog povjerenstva za suradnju na Brdu kod Kranja.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!"

Slovenija se po njegovim riječima zauzima za otvoren dijalog s Rusijom unutar EU-a.

"Smatramo da se kroz dijalog sva otvorena pitanja mogu riješiti", dodao je istaknuvši da se kontakti Ljubljane i Moskve i suradnja odvijaju na najvišim razinama.
Nikiforov je rekao kako povjerenstvo istražuje nove mogućnosti za rast trgovine i investicija, a prilika za jačanje suradnje je mnogo, ne samo na gospodarskom području.

Povjerenstvo je proširilo postojeću listu perspektivnih projekata nastavka suradnje na raznim područjima, uključujući energetiku, informacijsku tehnologiju, tehniku, industriju i promet, a neka slovenska poduzeća izrazila su spremnost za zajednički nastup s ruskima na trećim tržištima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene