Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Među tzv. izbisanim neslovencima kojima je vlada Boruta Pahora 'počela izdavati rješenja da im je poslije osamostaljenja države nezakonito oduzet domicil nalazi se i Boris Ivanovski, najbolji prijatelj legendarnog slovenskog junaka Kekeca.


Tu pomalo tragikomičnu zabunu sa slovenskim glumcem makedonskog prezimena iznijela je za komercijalnu televizijsku postaju POP-TV bivša slovenska ministrica pravosuđa i nekadašnja glavna državna odvjetnica Zdenka Cerar. 'Izbrisani' Ivanovski glumio je hrabrog Rožlea, najboljeg prijatelja Kekeca koji se bori sa zločestim Bedancom u dječjem filmu 'Kekecove lukavštine' iz 1968. godine.

Vezani članci Šleper u kojemu su pronađeni migranti (Foto: DNEVNIK.hr) Dvojica Slovenaca koja su u šleperu krijumčarila 41 migranta zadržana u policiji Parkiralište (Foto: Screenshot/Facebook) "Moj tata je heroj": Dječak snimio oca kako spašava ženu od zlostavljača

Riječ je o trećem dijelu filmske trilogije o 'Kekecu' redatelja Jožeta Galea i prvom filmu u bojama o malom alpskom junaku iz priča književnika Josipa Vandota. U filmu je samog Kekeca glumio Zlatko Krasnič, Bedanec je bio Polde Bibič, a Brincelj Milorad Radovič. Jedino je djevojčica koja je glumila slijepu Mojcu kojoj pomaže Kekec, nabavivši joj čudotvorni lijek od zločeste 'tete Pehte' imala tipično slovensko ime i prezime - Fanika Podobnik.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju