Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporba protiv poreza na nekretnine

NAPETO U SLOVENIJI: Glasovanje o proračunu za iduću godinu i povjerenju vladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski parlament će danas glasovati o proračunu za 2014. godinu, tada će biti poznato je li vlada premijerke Alenke Bratušek, koja je svoj ostanak na tom položaju, vezala uz prihvaćanje tog dokumenta dobila povjerenje.

Glasovanje je bilo predviđeno za jučer popodne, ali su opozicijske stranke koje se protive uvođenju poreza na nekretnine odbile ograničiti svoje rasprave u vezi s vladinim prijedlogom zakona o oporezivanju nekretnina, te inzistiraju na raspravi o svim svojim amandmanima na taj zakon, zbog čega se maratonska rasprava nastavlja i u kasnim večernjim satima.

Tek nakon glasovanja o tom zakonu parlament će odlučivati o proračunu za iduću godinu i povjerenju sadašnjoj vladi, do čega će vjerojatno doći danas u ranim jutarnjim satima.

>> Slovenija: Vladajuća koalicija nezadovoljna rezolucijom EPP-a o Janši

Očekuje se da će Bratrušek dobiti povjerenje parlamenta, te tako ojačati stabilnost svoje četvorostranačke koalicije i vlade koja je započela djelovati prije sedam mjeseci.

Govoreći u ponedjeljak na početku parlamentarnog zasjedanja, Bratušek je rekla da njena vlada želi političku stabilnost kao uvjet za izlazak iz krize bez traženja strane financijske pomoći.

U slučaju izglasavanja nepovjerenja to bi po njenoj ocjeni postalo upitno jer bi jedino rješenje bilo u izvanrednim prijevremenim izborima. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Optimizam kod susjeda Većina Slovenaca smatra da će Bratušek uspjeti sastaviti vladu Slika nije dostupna Politička kriza u Sloveniji Pala Janšina vlada, nova mandatarka Alenka Bratušek

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene