Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slovačka povećava kontigente na Kosovu i u Afganistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovačka je odlučila udvostručiti svoj kontingent u Afganistanu u sklopu međunarodne vojne operacije koju vodi NATO i pojačati svoj sastav na Kosovu.

Slovački parlament je potvrdio te dvije mjere velikom većinom, s 130 od 137 zastupnika nazočnih na glasanju o Afganistanu i s 137 od 138 nazočnih na glasanju o Kosovu.

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje

Slovačka koja trenutačno ima 57 vojnika u Afganistanu uskoro će tamo imati 111 vojnika u sklopu Isaf-a pod zapovjedništvom NATO-a, a odlučila je i pojačati svoju nazočnost na Kosovu i poslati ljude i dva transportna helikoptera.

Slovačkom kontingentu u sklopu Multinacionalne brigade MNB-a KFOR-a, biti će prvi puta dopušteno voditi operativne intervencije u sukobu na Kosovu.

Odluke o pojačanju kontingenata u Afganistanu i na Kosovu vlada je donijela 17. listopada nakon povlačenja stotinu slovačkih vojnika iz Iraka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene