Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovačka je odlučila udvostručiti svoj kontingent u Afganistanu u sklopu međunarodne vojne operacije koju vodi NATO i pojačati svoj sastav na Kosovu.


Slovački parlament je potvrdio te dvije mjere velikom većinom, s 130 od 137 zastupnika nazočnih na glasanju o Afganistanu i s 137 od 138 nazočnih na glasanju o Kosovu.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović Politico o bivšoj predsjednici kao kandidatkinji za čelo NATO-a: ''Može se pohvaliti jednim od najimpresivnijih životopisa'' Predsjednik RH i vrhovni zapovjednik Zoran Milanović na Plesu je dočekao hrvatske vojnike koji su se vratili iz Afganistana - 4 Hrvatski vojnici vratili se iz Afganistana, Milanović poručio: "Ovo je bila jako opasna misija i neće se skoro ponoviti"

Slovačka koja trenutačno ima 57 vojnika u Afganistanu uskoro će tamo imati 111 vojnika u sklopu Isaf-a pod zapovjedništvom NATO-a, a odlučila je i pojačati svoju nazočnost na Kosovu i poslati ljude i dva transportna helikoptera.

Slovačkom kontingentu u sklopu Multinacionalne brigade MNB-a KFOR-a, biti će prvi puta dopušteno voditi operativne intervencije u sukobu na Kosovu.

Odluke o pojačanju kontingenata u Afganistanu i na Kosovu vlada je donijela 17. listopada nakon povlačenja stotinu slovačkih vojnika iz Iraka.