Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čudom preživjele

HOROR PRIČA Skrivale se ispod kreveta dok su na njima sjedili ISIS-ovci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam studentica pukom je srećom preživjelo napad ISIS-a na irački grad Kirkuk.

Skrivale su se ispod svojih kreveta dok su u njihovoj sobi boravili džihadisti bombaši samoubojice.

Pročitajte i ovo Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu

Studentice su naime ležale ispod kreveta dok su na njima sjedili militanti ISIS-a.

"Osjećali smo teret njihovih tijela i smrad krvi i znoja", kažu djevojke koje su se prvo sakrile u ormaru gdje su na laptopu napunile baterije svojih mobitela.

Jedna od njih majci je poslala SMS poruku "Zarobljena sam u kući s borcima ISIS-a. Ne zovi me".

Osam sati skrivale se ispod kreveta

Skrivene u ormaru, djevojke su čule glasove izvana i lom stakla na prozorima. Borci ISIS-a ušli su u kuću i jeli u kuhinji. Kad su otišli, djevojke su uzele noževe iz kuhinje i sakrile se ispod kreveta. Tamo su provele osam sati, a dok su ležale ispod kreveta drugi militanti ušli su u kuću i posjedali na madrace iznad njih. Dvojica od njih bili su teško ranjeni u pucnjavi praćenoj eksplozijama.

Kad se jedan od džihadista pomaknuo njegova je noga dotakla rame jedne studentice,

"Gotovo je, pomislila sam", priča Monaly Atalla za Washington Post. Ipak, ISIS-ovac nije primijetio da netko leži ispod njega.

Iskoristile priliku za bijeg

Kad su džihadisti u jednom trenu napustili prostoriju, djevojke su iskoristile priliku za bijeg. Jedna od studentica mobitelom je dobila uputu od koordinatora za studentski smještaj da otvore stražnja vrata kuće i otrče do zida, jedna po jedna. U zamračenom gradu do zida ih je navodilo svjetlo njegova mobitela, a kod zida su ih čekali policajci koji su ih povukli na drugu stranu.

Nakon nekoliko sati, u kući koju su napustili odjeknula je velika eksplozija. Unutra su ostala mrtva tijela četvorice džihadista. Pretpostavlja se da je jedan od njih slučajno aktivirao svoj prsluk ispunjen eksplozivom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene