Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrazili želju

Sjeverna Koreja želi uspostaviti plodne odnose

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drugi čovjek sjevernokorejskog režima Kim Yong-nam izrazio je u četvrtak želju Pjongjanga za uspostavom 'plodnih odnosa" s novim japanskim premijerom Yukijom Hatoyamom, javila je japanska novinska agencija Kyodo iz Pjongjanga.

Buduće veze ovisiti će, međutim, o tome kako nova japanska vlada bude rješavala sporna pitanja između dviju država poput odštete za japansku kolonijalnu vlast od 1910. do 1945. godine, istaknuo je Kim Yong-nam u intervjuu. Kim Yong-nam, koji obnaša dužnost predsjednika sjevernokorejske skupštine u istom je intervjuu također kazao da u Sjevernoj Koreji još nije određeno tko će naslijediti vođu Kim Jong-ila. Istaknuo je kako je vođa Kim Jong Il dobrog zdravlja, u cijelosti kontrolira vladu i vodi zemlju "s ogromnom energijom".

Pročitajte i ovo Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer Zoran Milanović i Andrej Plenković recite svoje mišljenje ANKETA Milanović ili Plenković: Tko bi bio bolji premijer?

Unatoč zatvorenosti režima u Pjongjangu, u svjetskim je medijima objavljeno kako je Kim Jong I, star 67 godina, prošle godine doživio udar i teško se oporavlja. Južnokorejska agencija Yonhap u siječnju ove godine prenijela je da je za nasljednika obiteljske dinastije Kim Jong-il odredio svog trećeg i najmlađeg sina Kim Jong-una.Njegov najstariji polubrat Kim Jong Nam bio je favorit za nasljeđivanje, ali je, kako su nagađali mediji, izgubio naklonost svog oca 2001. godine kad je s krivotvorenom putovnicom uhvaćen dok je pokušavao posjetiti Disneyland u Tokiju. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene