Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rastu napetosti

Sjeverna Koreja spremna za rat protiv SAD-a? 800.000 građana prijavilo se u vojsku

Kim Jong-un
Kim Jong-un Foto: Afp
Sjeverna Koreja tvrdi da se oko 800.000 njezinih građana dobrovoljno prijavilo u vojsku kako bi se borili protiv SAD-a, objavio je u petak državni list.

Samo u petak oko 800.000 studenata i radnika izrazilo je želju da se prijavi u vojsku radi obrane od SAD-a, piše list Rodong Sinmun.

Ta je objava uslijedila nakon što je Sjeverna Koreja u četvrtak lansirala interkontinentalnu balističku raketu Hwasong-17 kao odgovor na vojne vježbe SAD-a i Južne Koreje.

Pročitajte i ovo Sjeverna Koreja ispalila projektile nove provokacije Sjeverna Koreja ispalila nove balističke projektile: "Ratne provokacije SAD-a su na crvenoj liniji"

Pročitajte i ovo Južna Koreja i SAD počinju vojnu vježbu "Freedom Shield" Kim Jong Un lansirao još dvije rakete, Južna Koreja i SAD počinju najveću vojnu vježbu u posljednjih pet godina

Sjevernokorejske balističke rakete zabranjene su rezolucijama Vijeća sigurnosti UN-a i posljednje lansiranje osudile su vlade u Seulu, Washingtonu i Tokiju.

Južnokorejski i američki vojnici u ponedjeljak su počeli 11-dnevne vježbe "Štit slobode 23" na razini neviđenoj od 2017.

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un optužio je SAD i Južnu Koreju da vojnim vježbama povećava napetosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene