Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treća sreća

Župan Jelić osniva stranku, Dnevnik Nove TV otkriva tko su ljudi koji su mu spremni pružiti ruku suradnje

Aktualno Galerija Marko Jelić - 3 Marko Jelić - 3 Foto: DNEVNIK.hr Marko Jelić - 4 Marko Jelić - 4 Foto: DNEVNIK.hr Marko Jelić - 2 Marko Jelić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Marko Jelić - 1 Marko Jelić - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Ivo Žuvela Galerija 1/6 >>
Još jedan treći put pokušat će pronaći sreću pod političkim nebom. Župan Marko Jelić ekskluzivno je u Dnevniku Nove TV najavio osnivanje stranke. Dnevnik Nove TV je provjerio tko su ti koji su mu spremni pružiti ruku suradnje.

"Trebate okvir u kojem ćete djelovati", rekao je Marko Jelić. Zato župan Jelić i osniva stranku. Ideologija mu nije primarna. Kaže - demokršćanin je. Dva puta je pobjedio HDZ. Surađivao bi sa strankama centra - Fokusom i nezavisnom listom mladih. Cilj su reforme. Okuplja nezavisne.

Na upit da kaže neka imena i prezimena on odgovora: "Gospodin Zoričić iz Pule". Ali gradonačelnik Pule nije tako siguran.

"Da nezavisni trebaju na razini države nekakvu platformu to je u redu i prihvatljivo, ali ja za sada sebe ne uključujem u niti jednu od platformi niti u jednu od stranaka", rekao je Filip Zoričić, gradonačelnik Pule.

  Pročitajte i ovo Marko Jelić, župan šibensko-kninski u studiju Dnevnika Nove TV - 3 "Trebate okvir u kojem ćete djelovati" Dnevnik Nove TV donosi: Osniva se nova politička stranka, Marko Jelić otkriva poznata imena koja će mu se pridružiti

"Ono što se meni sviđa kod kolege Jelića je način na koji funkcioniraju, da su transparentni i pošteni ljudi", poručio je.

Na upit je li točno da pregovara sa Vanđelićem, Jelić odgovora: "Sa njim intenzivno razgovaramo."

Uz župana Jelića gradonačelnik Gline - Ivan Janković, Donjeg Miholjca - Goran Aladić. Bivši gradonačelnici Vrgorca Ante Pranić, Novalje - Ante Dabo. Načelnica Podgore Petra Radić ali i nezavisni zadarski županijski vijećnik.

"Nitko nezavisan, niti ja niti Enio Meštrović, niti Jelić ne bi mogli dobiti prostor za političko djelovanje nego isključivo stranke. U rejtingu stranaka kad god su nacionalna ispitivanja nisu uzeti nezavisni", rekao je Ivo Žuvela, vijećnik Skupštine Zadarske županije.

Mnoge ovo podsjeća na MOST.. Ponavljaju se i isti akteri poput Dabe i Pranića.
"Mi smo tako krenuli kao lokalni političari, ali nema nacionalne politike bez vrijednosti. Ne možete pričati o rješavanju problema, nisu to komunalni problemi, mi svaki dan ovdje imamo vrijednosnu temu", rekao je Nikola Grmoja, saborski zastupnik (MOST).

Pročitajte i ovo Marko Jelić Novi šibensko-kninski župan Čovjek koji je srušio 30-godišnju vladavinu HDZ-a: ''Bio sam pošten i otvoren, imao sam vrhunske suradnike koji su odlučili zajedno sa mnom mijenjati svijet''

Podržat će ih i jedan od osnivača HDZ-a. Bivši saborski zastupnik.
"Kad je iznio na kakvim će svjetonazorskim politikama graditi stranku
demokršćanstvo i EU vrijednosti nisam siguran tko zastupa pravi izvorni program HDZ-a", rekao je Nediljko Matić.
Jelić je, kaže predsjednik, bivši pošteni HDZ-ovac.

"Rasturio je Josephine de Pompadour u Kninu, uzeo im je vlast u županiji očito čovjek ne krade, ide dalje pojest će ih", rekao je Zoran Milanović, predsjednik RH.

Evo što kaže šef HDZ-a Andrej Plenković:"Želim svakome uspjeh da se takmiči u fer demokratskom duhu a vidjet ćemo ko će pobijediti."

Nova stranka, s logom i imenom bit će predstavljena krajem svibnja.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene