Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Zarada važnija od ideologije

Sjeverna Koreja se otvara za turiste!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako normalno zatvoreni za turiste, Sjevernokorejci su odlučili 'odškrinuti' vrata turistima iz drugih zemalja, ponajviše Kinezima. Naime, i oni bi htjeli nešto zaraditi na taj način.

Kineski turisti nisu propustili priliku kako bi posjetili kuću gdje se bivši sjevernokorejski veliki vođa Kim Il Sung navodno rodio. Sjeverna Koreja u Kini vidi potencijalan izvor zarade u smislu turizma, a Kinezi zauzvrat tu zemlju smatraju fascinantnom, prelijepom i tajanstvenom.

Pročitajte i ovo Reklama Hrvatske turističke zajednice na Times Squareu Početak turističke sezone Slike Hrvatske i na njujorškom Times Squareu, ali po kojoj cijeni - ne žele otkriti Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako"

No, nakon četiri dana turneje po Sjevernoj Koreji, kineski turisti počeli su se buniti zbog nedostatka doticaja s običnim pukom u toj zemlji. Cilj sjevernokorejske vlade zasad je turiste držati u za to zadanim turističkim područjima. Jedna od takvih je i budistički hram na planini Kumgang blizu demilitarizirane zone.

Kineskim turistima je objašnjeno kako je zabranjeno komunicirati s običnim građanima, jer oni ionako ne bi htjeli razgovarati s njima, ili se fotografirati, prenosi Washington Post.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene