Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako normalno zatvoreni za turiste, Sjevernokorejci su odlučili 'odškrinuti' vrata turistima iz drugih zemalja, ponajviše Kinezima. Naime, i oni bi htjeli nešto zaraditi na taj način.


Kineski turisti nisu propustili priliku kako bi posjetili kuću gdje se bivši sjevernokorejski veliki vođa Kim Il Sung navodno rodio. Sjeverna Koreja u Kini vidi potencijalan izvor zarade u smislu turizma, a Kinezi zauzvrat tu zemlju smatraju fascinantnom, prelijepom i tajanstvenom.

Vezani članci Party na plaži Zrće, ilustracija Nova runda optužbi austrijskih medija: Mlade Bečanke na Zrću tvrde da su dobile batine od zaštitara; Oglasio se organizator, kaže da lažu Plaža, ilustracija U Hrvatskoj više od milijun turista, 220.000 više nego lani u isto doba. Objavljeno gdje ih je najviše

No, nakon četiri dana turneje po Sjevernoj Koreji, kineski turisti počeli su se buniti zbog nedostatka doticaja s običnim pukom u toj zemlji. Cilj sjevernokorejske vlade zasad je turiste držati u za to zadanim turističkim područjima. Jedna od takvih je i budistički hram na planini Kumgang blizu demilitarizirane zone.

Kineskim turistima je objašnjeno kako je zabranjeno komunicirati s običnim građanima, jer oni ionako ne bi htjeli razgovarati s njima, ili se fotografirati, prenosi Washington Post.