Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sjeverna Koreja razmjestila rakete spremne za ispaljivanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja razmjestila je više od deset raketa na zapadnoj obali koje su, kako se čini, spremne za ispaljivanje, prenio je u četvrtak južnokorejski list, dva dana nakon što je u Žuto more ispalila dvije rakete kratkog dometa.

Kad bi Sjeverna Koreja ispalila sve rakete, bio bi to test bez presedana, ali izvori koje navodi list Chusun Ilbo rekli su kako misle da bi ih mogla ispaliti pet do sedam. 

Pročitajte i ovo Kim Jong Un i Donald Trump (Foto: AFP) Stručnjaci skeptični: Sjeverna Koreja sama će odrediti rokove za denuklearizaciju Slika nije dostupna Osude lansiranja Sjeverna Koreja ispalila dvije rakete srednjeg dometa

>> Sjeverna Koreja pristala na nuklearno razoružanje

Sjeverna Koreja zabranila je brodovima da plove dijelom Žutoga mora sve do 15. listopada pripremajući ispaljivanje raketa, a u utorak je u okviru redovitih vojnih vježbi ispalila dvije rakete kratkog dometa, priopćio je u srijedu južnokorejski ministar obrane.

Prošloga tjedna sjevernokorejski glavni grad posjetio je američki izaslanik za nuklearna pitanja pokušavajući uvjeriti Sjevernu Koreju da se ponovno počne pridržavati sporazuma koji je predviđao dostavljanje pomoći u zamjenu za razoružanje te da ne uključuje ponovno nuklearni pogon.

'Ispali li Sjeverna Koreja brojne rakete, to više nećemo doživjeti kao rutinsku vježbu', rekao je južnokorejski izvor.

Ali američki vojni zapovjednik rekao je da se prijetnja nije povećala.

'Nismo primijetili pojačano kretanje niti vojnu aktivnosti u Sjevernoj Koreji niti smo na bilo koji način reagirali', rekao je admiral Timothy Keating, zapovjednik američkih snaga u Tihom oceanu, novinarima u Tokiju.

Američka vojska promatra to područje, rekao je, ali nije želio komentirati izvješća o raketama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene