Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sjeverna Koreja prijavila tri nuklearna postrojenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja želi međunarodnoj zajednici prijaviti i dezaktivirati tri nuklearna postrojenja koja su već poznata inspektorima Međunarodne agencije za atomsku energiju.

Prema tom listu, režim u Pyongyangu je svoju namjeru objavio na multipartitnom sastanku održanom 16. kolovoza u kineskom gradu Shenyangu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svima otvorena vrata Iran pozvao veleposlanike u posjet nuklearnim postrojenjima Slika nije dostupna Napetosti na poluotoku S. Koreja: Prisiljavaju nas na jačanje nuklearne moći

Sjeverna Koreja započela je denuklearizaciju u okviru međunarodnog sporazuma potpisanog 13. veljače u Pekingu, u zamjenu za izdašnu energetsku pomoć.

Pyongyang je sredinom srpnja zatvorio glavno nuklearno postrojenje Yongbyon a preostaje mu da objavi svoj cjelokupni nuklearni program i u potpunosti ga dezaktivira.

No, prema Tokyo Shimbunu, Sjeverna Koreja namjerava prijaviti samo tri nuklearna postrojenja: postrojenje za proizvodnju goriva, postrojenje za preradu i eksperimentalni reaktor od 5 megawata. 

Isti dnevni list tvrdi da Sjeverna Koreja nije ni spomenula ostala atomska postrojenja za koje međunarodna zajednica pretpostavlja da postoje.

SAD vjeruje da Sjeverna Koreja ima na raspolaganju program
obogaćivanja urana većeg kapaciteta od onog u Yonbyonu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene