Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravične vijesti

Sjeverna Koreja obavlja javna smaknuća stanovništva koje se zbog gladi okreće kanibalizmu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još jedna ružna vijest dopire iz Sjeverne Koreje. Prema pisanju južnokorejske agencije Yonhap, u Sjevernoj Koreji vlada i kanibalizam, zbog nedostatka hrane.

U posljednjih nekoliko godina vlasti Sjeverne Koreje javno su pogubile najmanje troje ljudi, proglašenih krivima za kanibalizam. Oko 230 Sjevernokorejaca, koji su prebjegli u Južnu Koreju, svjedočili su o smaknućima stanovništva, koje je, ili prodavalo, ili konzumiralo ljudsko meso.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

>> Sjeverna Koreja nastavila rad na lakovodnom reaktoru

U kasnim 90-tim godinama prošlog stoljeća pojavili su se prvi izvještaji o širenju kanibalizma u Sjevernoj Koreji, nakon što je u tom periodu od gladi pomrlo čak 2 milijuna ljudi. No međutim, postoje i svježiji izvještaji o kanibalizmu u Sjevernoj Koreji.

Najnoviji takav slučaj, zabilježen je prošle godine u gradu Musanu, a 2006. godine otac i sin smaknuti su pred streljačkim vodom u gradi Doksong, nakon što su proglašeni krivima za konzumiranje ljudskog mesa. Jedan muškarac javno je smaknut 2009. godine u gradu Hyesanu, zbog ubojstva djevojčice, koju je kasnije i pojeo.

Pjongjang je optužen za manipuliranje zalihama hrane, kako bi sjevernokorejski režim držao tamošnji narod pokornim. Nakon provedene ankete nad 500 izbjeglica iz te zemlje, 2011. godine, otkriveno je kako njih 391 nikad nije dobilo nikakvu humanitarnu pomoć u obliku hrane, a od njih 109, koji su hranu i dobili, njih 29 je istaknulo kako su istu morali vratiti vlastima, nakon što bi humanitarci otišli.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene