Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kvar na električnom pogonu

Sjever Norveške: 30.000 ljudi u mraku bez struje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 30.000 stanovnika norveškog arhipelaga Lofotena, smještenog ispod arktičkoga polarnog kruga, ostalo je u utorak nekoliko sati bez električne energije zbog kvara na električnom pogonu.

Dvostruki kvar na dvama glavnim električnim kablovima arhipelaga Lofoten dogodio se rano jutros, zbog čega je stanovništvo ostalo bez električne energije - glavnoga izvora grijanja. Temperature na Lofotenu trenutačno iznose minus pet stupnjeva Celzija, a prirodna svjetlost u ovo doba godine ograničena je na samo nekoliko sati. Nakon otprilike pet sati, lokalni distributer uspio je djelomično popraviti kvar, pa je dio otoka na sjeverozapadu Norveške opet opskrbljen električnom energijom.

Pročitajte i ovo Kuba gasi javnu rasvjetu usred sve teže energetske krize Sve teže i teže Kriza ih natjerala na očajne poteze: Nedostaje goriva, a sad su isključili i javnu rasvjetu Pad helikoptera u Norveškoj Tragedija u Norveškoj Tijekom misije potrage i spašavanja srušio se helikopter: Jedna osoba poginula, petero ozlijeđeno

>> Norveška proširuje teritorij za 235.000 km2

'Uspjeli smo otkloniti jedan kvar, a sada radimo na drugome. Do kraja dana električna će energija stići u sve domove u Lofotenu', kazao je jedan od dužnosnika tvrtke za distribuciju električne energije Eirik Storeide.  (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene