Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Danas 12-godišnjak

Sjećate se tko je bio 6-milijarditi stanovnik Zemlje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Godine 1999. Ujedinjeni narodi odabrali su bebu koja će predstavljati porast populacije na 6 milijardi ljudi na Zemlji.

Izabrali su Adnana Nevica, dječaka rođenog u sarajevskoj bolnici četiri godine nakon rata u Bosni, koji je uzeo više od 100 000 života, piše Reuters. Upravo je zato UN, točnije Kofi Annan u novorođenču iz BiH vidio simbol nade i rađanja novog života u državi izmučenoj ratnim strahotama.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Policija, ilustracija Udaljio se na Laništu Pronađen 14-godišnjak zbog kojeg je policija aktivirala alarm koji se pali samo iznimno

Danas, 12-godišnji Adnan Nevic živi s majkom i ocem u bosanskom gradu Visoko, oko 25 kilometara udaljenom od Sarajeva. Obitelj Nevic dobivala je simboličnu potporu od lokalnih vlasti, no nikada nije dobila ništa konkretno od UN-a.

'Pretpostavljala sam da će ga netko iz Ujedinjenih naroda posjetiti, barem za rođendan, te da će rođen kao 6-milijardita osoba dobiti školarinu. No, više nitko iz UN-a nije došao i pitao kako je', ispričala je majkadječaka Fatima Nevic. 

Djčakov otac je bolestan i radno nesposoban, a majka nezaposlena pa bi im bilo kakava pomoć itekako dobro došla. 'Moja učiteljica ponosna je na mene jer sam ja 6-milijardita osoba rođena na Zemnlji, no moji prijatelji iz razreda su na to ljubomorini', rekao je Adnan.

Danas je na Filipinima rođena 7-milijardita osoba, djevojčica Danica.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene