Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preuzeli nadzor

Sirijski ustanici napali bazu i zračnu luku na sjeveru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski ustanici napali su zračnu bazu i vojnu zračnu luku u subotu u području Idleba, na sjeverozapadu, i zauzeli vladine zgrade u predgrađu Damaska, nakon sukoba u kojima je smrtno stradao 21 vojnik, izvješćuju militanti i sirijska nevladina organizacija.

U pokrajini Idleb, "ustanici su na nekoliko sati preuzeli nadzor nad bazom zračne obrane Duile po završetku žestokih sukoba u kojima je ranjeno osam ustanika, a ubijen časnik lojalističkih postrojbi", izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava. Domogli su se oružja i streljiva prije nego su se povukli kad je zrakoplovstvo počelo bombardirati sektor, istaknula je ta organizacija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Ilustracija Raste zabrinutost "To je kotao koji svakog trenutka može eksplodirati": Zlokobna upozorenja dužnosnika EU-a

>> Clinton: U sirijsku oporbu uključiti i borce

U istoj pokrajini Opservatorij je ustvrdio "žestoke sukobe" blizu zračne luke Taftanaz, objavivši da su ustanici željeli zauzeti tu bazu iz koje polijeću zrakoplovi koji bombardiraju okolne gradove. Pokret militanata na terenu, Opće povjerenstvo sirijske revolucije, izvijestilo je "o početku operacije oslobađanja vojne zračne luke Taftanaz".

U Dumi, 13 kilometara sjeveroistočno od Damaska, "ustanici su u petak preuzeli nadzor nad policijskom postajom, zgradom općine i bolnicom u rukama režimskih postrojbi", javlja Opservatorij i ističe da je u žestokim sukobima smrtno stradao najmanje 21 vojnik. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene