Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanitarna kriza u zemlji

Sirija: U Homsu pronađeno 150 spaljenih tijela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijska vojska u subotu je, nakon višednevnih napada, zauzela četvrt u Homsu, velikom gradu u središtu zemlje koji je zbog ratnog stanja pogodila teška humanitarna kriza.

"Vojska je prije nekoliko dana povela ofenzivu na četvrt Deir Balbeh (na sjeveru grada), uz topničku paljbu, nastavak borba i stalne napade, nakon čega su se pobunjenici povukli", izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

Pročitajte i ovo Ruska podmornica kriza u Europi Ozbiljno upozorenje iz središta Europske unije: “Rusija se priprema za dugi sukob sa Zapadom” laser Moćno, a jeftino VIDEO "Ovo može promijeniti sve, ruši mete brzinom svjetlosti": Britanci pokazali moćno lasersko oružje

Aktivisti su izvijestili i kako je u istoj četvrti pronađeno najmanje 150 pougljenih tijela, prenosi Al-Arabiya.

>>Zapovjednik sirijske vojne policije prebjegao pobunjenicima

Kako navodi SOHR, vojska opsjeda još neke četvrti u tome gradu koji protivnici režima nazivaju "prijestolnicom revolucije" i gdje stanovnici mjesecima trpe svakojaku oskudicu. U subotu su nastavljene borbe u zapadnom dijelu grada koji vojska pokušava zauzeti.

Na sjeveru zemlje nastavljaju se borbe pokraj vojnog aerodroma Menagha, blizu Alepa, u koji su pobunjenici ušli u četvrtak nakon višemjesečne opsade. Režimska vojska bombardirala je i mjesta u pokrajini Hami, u središtu zemlje i Deri, na jugu, javlja SOHR.

pobunjenici teškim oružjem sprječavaju bilo kakav promet u u zračnoj luci, a zaustavljeni su i letovi iz Kaira.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene