Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sirijska vojska u subotu je, nakon višednevnih napada, zauzela četvrt u Homsu, velikom gradu u središtu zemlje koji je zbog ratnog stanja pogodila teška humanitarna kriza.


"Vojska je prije nekoliko dana povela ofenzivu na četvrt Deir Balbeh (na sjeveru grada), uz topničku paljbu, nastavak borba i stalne napade, nakon čega su se pobunjenici povukli", izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

Vezani članci Brigadir Ivan Selak Umirovljeni hrvatski pilot o francuskim borbenim avionima: ''Vi njih ni po čemu ne možete usporediti s MiG-ovima koje smo mi imali" Kurdi američku vojsku gađali krumpirima (Foto: AFP) - 2 Kurdi američku vojsku gađali - krumpirima: ''Bježe poput štakora. Sramite se!''

Aktivisti su izvijestili i kako je u istoj četvrti pronađeno najmanje 150 pougljenih tijela, prenosi Al-Arabiya.

>>Zapovjednik sirijske vojne policije prebjegao pobunjenicima

Kako navodi SOHR, vojska opsjeda još neke četvrti u tome gradu koji protivnici režima nazivaju "prijestolnicom revolucije" i gdje stanovnici mjesecima trpe svakojaku oskudicu. U subotu su nastavljene borbe u zapadnom dijelu grada koji vojska pokušava zauzeti.

Na sjeveru zemlje nastavljaju se borbe pokraj vojnog aerodroma Menagha, blizu Alepa, u koji su pobunjenici ušli u četvrtak nakon višemjesečne opsade. Režimska vojska bombardirala je i mjesta u pokrajini Hami, u središtu zemlje i Deri, na jugu, javlja SOHR.

pobunjenici teškim oružjem sprječavaju bilo kakav promet u u zračnoj luci, a zaustavljeni su i letovi iz Kaira.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook