Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To je zločin, tragedija'

JEDAN U NIZU NAPADA Objavljene snimke bombardiranja bolnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bombardiranje bolnice samo je jedan u nizu više desetaka napada kojima je Alep izložen posljednjih 10 dana.

Svjetska diplomacije u Ženevi pokušava spasiti primirje u Siriji! Borbe se pojačavaju i tako ugrožavaju kakav takav dogovor o nenasilju postignut prije 9 tjedana. Najgore je u Alepu. Najveći sirijski grad napadaju sa svih strana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bašar al Asad ''Nikada nisam čuo da se u povijesti govori o dobrom ratu... Svi ratovi su ružni'' Slika nije dostupna Eksluzivno za Novu TV Zoran Marinović iz Alepa: "Ovdje vlada zlokobna tišina. Nemoguće je da nema civilnih žrtava"

Objavljene su snimke nadzornih kamera iz jedne od bolnica u Alepu. Zabilježene su prošlu srijedu, kada je ova bolnica bila metom bombardiranja. Život je izgubilo najmanje 50 ljudi. Polovica su bili liječnici, među njima mnogi stranci.

Bombardiranje bolnice samo je jedan u nizu više desetaka napada kojima je Alep izložen posljednjih 10 dana, a u kojima je ubijeno 250 ljudi.

'Ono što se događa u Alepu je zločin. To je tragedija. To je kršenje humanitarnog prava. Nekritično bombardiranje civila je neprihvatljivo. Bombardiranje bolnica, pri čemu stradavaju pacijenti i liječnici, žene i djeca, kriminalno je djelo za koje odgovornima držimo Bašara al Asada i njegove saveznike', rekao je Adel al-Jubeir, saudijski ministar vanjskih poslova.

No, Alep ne napadaju samo režimske snage. Napadaju ga i razne pobunjeničke skupine. Grad podijeljen između sukobljenih strana našao se na udaru svih, s civilima kao najvećim žrtvama.

Stotinjak izbjeglih Sirijaca u Jordanu je prosvjedovalo tražeći pomoć za sunarodnjake u Alepu.

'U Alepu svake minute umre dijete, žena, starac ili muškarac. Svake minute u Alepu se događa krvoproliće. Ovdje smo kako bismo poručili svijetu da ako nismo tamo, Alep je u našim srcima', kaže Ali al-Mahameed, sirijski izbjeglica u Jordanu.

Međunarodna zajednica napade osuđuje, ali rješenje za sirijski sukob nema. Sada im je prioritet spasiti primirje, a onda početi i politički dijalog. U zemlji u kojoj se bore vladine snage, deseci pobunjeničkih skupina, te više skupina islamista, mir se čini kao nemoguća misija.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene