Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija u Zimbabveu u petak je optužila tri žene zbog seksualnih napada na najmanje 17 muškaraca, uglavnom autostopera, u protekle dvije godine.


CNN je izvijestio kako su sestre Sophie (26) i Netsai Nhokwara (24) i Rosemary Chakwizira (24) uhićene prošle nedjelje u gradu Gweruu zbog seksualnog nasilja nad muškaracima.

Vezani članci Vukovarski Vodotoranj, ilustracija Mučne priče žena žrtava ratnog zločina silovanja: "Bila sam ucjenjivana da će 58 ljudi iz mog sela streljati. Majka je rekla - šuti'' Silovanje, ilustracija (Davor Javorović/PIXSELL) Uhićen 36-godišnjak zbog silovanja Finkinje u Splitu

'U ponedjeljak ih je identificiralo 17 muškaraca. Potvrdili su da su ih silovale', kazao je policijski dužnosnik. 'Većina ih je kazala kako su im ponudile piće u koje su stavile neku drogu ili sredstvo za smirenje ili su ih prisiljavale na odnos držeći ih na nišanu'. 

Žrtvama bi ponudile prijevoz, a zatim bi ih odvele na skrovito mjesto i silovale. 

'Žene su uhićene nakon što su skrivile prometnu nesreću'. kazao je šef policije Charles Makono. 'Nakon nesreće su pitale mogu li uzeti vrećicu iz vozila. U vrećici su bila 33 kondoma'.

To je bilo dovoljno da ih policija poveže sa serijom napada na muške autostopere u posljednje dvije godine.

'Nije poznato zašto su to činile, no spekulira se da je bilo u ritualne svrhe', kazao je Makano te pozvao i ostale žrtve da se jave policiji.

Neke društvene zajednice u Zimbabveu u svojim obredima koriste spermu za koju vjeruju da je izvor života ili da uz pomoć nje 'mogu popraviti sreću'.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju