Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nasilje na Bliskom istoku

Analitičar o izraelskoj ofenzivi: "Poprilično sam siguran da će biti vođena i morem i zrakom"

Izraelski vojnici
Izraelski vojnici Foto: Afp
Sigurnosni i obrambeni analitičar Michael Clarke komentirao je izraelsku kopnenu ofenzivu, civilne mete i javno mnijenje o sukobu na Bliskom istoku.

Prema analizi Michaela Clarkea, sigurnosnog i obrambenog analitičara, Izrael ne napada namjerno civilne mete, ali ako misle da Hamas to radi, neće oklijevati.

U udarima su pogođeni veliki izbjeglički kampovi koji su često "pogodna mjesta za razvoj terorizma", dodao je Clarke. Jedan takav primjer je i vojni vođa Hamasa u Gazi - Mohammed Deif

Pročitajte i ovo Nesreća na obilaznici jeste li što vidjeli? Policija i sin poginulog traže svjedoke strašne nesreće na obilaznici: ''Zabio se punom brzinom u njega''

Ipak, kampovi su ispunjeni i brojnim nedužnim ljudima. Analitičar je rekao da je Izrael dosad gađao oko 2600 mjesta, a brojka će samo rasti.

Što se tiče kopnene ofenzive, Clarke je uvjeren da ona dolazi i da je to jedina opcija koju izraelska vojska ima, a za nju je potrebno vremena kako bi se organizirala.

Pročitajte i ovo rat na Bliskom istoku RATNO LUDILO VELIKA FOTOGALERIJA Ovako danas izgleda sumanutost rata na Bliskom istoku: Posvuda su tijela u vrećama, Gaza je sravnjena sa zemljom

"Poprilično sam siguran da će biti vođena i morem i zrakom", dodao je za Sky News.

Vjeruje se da je oko stotinu Izraelaca oteto u pojas Gaze, a "Izrael će pokušati izvesti ofenzivu na takav način da spasi što više talaca", objasnio je Clarke.

"Kada se stvari odigraju u Gazi, mogli biste očekivati da se svjetsko mnijenje okrene protiv Izraela, ali Izrael će to uzeti u obzir i zasad još uvijek odzvanja užas onoga što se dogodilo u subotu", zaključio je.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene