Obavijesti Video Pretražite Navigacija
napad Hamasa

Ovu ženu cijela zemlja slavi kao heroja, svoj kibuc spasila je od pokolja: Odmah je shvatila da se nešto čudno događa

Inbal Lieberman
Inbal Lieberman Foto: Facebook/Screenshot
Hrabru 25-godišnjakinju Inbal Lieberman u Izraelu slave kao heroja nakon što je svoj kibuc Nir Am spasila od terorista Hamasa.

Izraelka Inbal Lieberman čula je kako eksplozije odzvanjaju kibucom Nir Am u subotu rano ujutro kada je Hamas pokrenuo napad na Izrael.

Pročitajte i ovo Napadi na pojas Gaze Pojas Gaze Kucanje na krov: Zastrašujuća metoda kojom se koristi izraelska vojska

Ta je vojnikinja shvatila da se nešto čudno događa pa je odmah podijelila oružje članovima svojem timu u kojem je bilo 12 članova. Rasporedili su se širom kibuca i postavili zasjede.

Za četiri sata Inbal je eliminirala pet terorista, a njezin tim ukupno 20 te je Nir Am pretvoren u neprobojnu tvrđavu, dok su obližnji kibuci pretrpjeli puno veće gubitke, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Križanje Savske ceste i Vodnikove ulice - 1 Incident na ulici VIDEO Pokušao ubiti mladića pa umro nakon dolaska policije: Objavljeni detalji napada u Zagrebu

"Inbal je razlog zbog kojeg postoji jedan kibuc u cijelom okolnom području koji je ostao neokrznut – Nir Am. Kad sve bude gotovo, ona zaslužuje nagradu za junaštvo. Priča o njezinu herojstvu bit će zapisana za buduće generacije", pišu izraelski mediji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene