Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na sjednici

Shinzo Abe potvrđen za premijera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njegova konzervativna Liberalna demokratska stranka (LDP) pobijedila je na izborima ranije ovog mjeseca.

Shinzo Abe je službeno ponovno izabran za japanskog premijera na sjednici parlamenta u srijedu, nakon što je njegova konzervativna Liberalna demokratska stranka (LDP) pobijedila na izborima ranije ovog mjeseca.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Premijer Andrej Plenković Odlazak na ljetnu stanku Plenković izbjegao odgovor na važno pitanje: "To danas nije tema"

Abe, kojemu je ovo treći mandat, sada treba sastaviti novu vladu, za koju se očekuje da će biti uglavnom nepromijenjena u odnosu na prošlu. Kasnije tijekom dana održat će tiskovnu konferenciju.

LDP i njegov koalicijski partner Komeito zadržali su dvotrećinsku većinu u donjem domu parlamenta koja bi Abeu mogla pomoći da ostvari svoj dugo željeni cilj i promijeni ustav.

Nakon ostavki dviju ministrica i treći politički skandal

Premijer je opisao svoj brzi izbor kao referendum o njegovoj gospodarskoj politici za borbu protiv deflacije.

Abe se vratio na dužnost premijera prije dvije godine s obećanjem da će oživjeti treće po veličini svjetsko gospodarstvo. Međutim, Japan je neočekivano pao u recesiju u trećem kvartalu ove godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene