Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među ubijenima i dijete

Šestero kršćana živi spaljeni zbog 'oskvrnjivanja' Kurana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina gnjevnih muslimana ubila je u subotu šestero i ranila desetak kršćana pod optužbom da su oskvrnuli Kuran te su zapalili 40 kuća i crkvu u selu na zapadu Pakistana, doznaje se od službenog izvora.

'Šestero kršćana, među kojima i dijete, ubijeni su, a više od deset ih je ranjeno u toj tragediji', rekao je ministar za manjine Šahbaz Bati. Dodao je da je žrtve napala 'skupina ljudi' u selu Gojri, 160 km zapadno od Lahorea.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija će imati veće ovlasti Švedska najavila posljedice nakon spaljivanja Kurana: "Sve što je legalno nije i primjereno, može biti loše i strašno" Ilustracija izazvane su žestoke reakcije "Ovo je najozbiljnija sigurnosna situacija od Drugog svjetskog rata": Dvije zemlje ozbiljno razmatraju jednu zabranu

'Neki su pojedinci optužili kršćane da su oskvrnuli Kuran', rekao je, dodavši da su optužbe bile 'neutemeljene'. Ministar nije rekao ništa o tom oskvrnuću. 'Sve žrtve su kršćani. Rekli su mi da su živi spaljeni', dodao je ministar.

Oskvrnuće Kurana se koristi za progon Kršćana

Koncem srpnja u tom je selu izbio sukob kršćana i muslimana zbog Kurana koji je kasnije riješen, kako navodi policija. Napetost je ponovno izbila u subotu, kada je napadnuta kršćanska zajednica i zapaljene zgrade. Za oskvrnuće Kurana može se dobiti smrtna kazna u Pakistanu, gdje je islam glavna religija.

Kršćani koji čine manje od 3 posto stanovništva tvrde da se zakoni o zabrani oskvrnuća zlorabe radi progona njihove zajednice. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene