Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvorena je istraga

Utopilo se sedam osoba nakon sudara grčkog patrolnog broda i čamca s imigrantima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon sudara grčkog patrolnog broda i čamca s imigrantima poginulo je sedam osoba, jedna osoba smatra se nestalom, a 32 osoba je spašena.

Sedam osoba, od kojih troje djece i jedno dojenče, utopilo se pošto je njihov čamac bio probijen u sudaru s patrolnim brodom grčke obalne straže, objavila je grčka lučka policija.

Pročitajte i ovo Deseci ozlijeđenih u nesreći trajekta Drama u Napulju VIDEO Trajekt se zabio u pristanište u popularnoj turističkoj destinaciji: Velik je broj ozlijeđenih Zoran Milanović Rješenje je BiH Milanović o slovenskoj kontroli granica: "Jedini način da se to spriječi je integracija BiH u EU"

Jedna se osoba još vodi kao nestala, objavila je policija.

Policija je iz mora izvukla tijela žrtava u vodama između turske i grčke obale, a pomogli su portugalski brod i helikopter Frontexa (Agencije Europske unije za nadzor granica).
Nestanak osam osoba dojavili su ostali migranti, njih 31 koji su se uspjeli spasiti nakon sudara s grčkim patrolnim brodom.

Deseci djece, mališana od kojih neki imaju samo 11 godina, nalazi se u zatvorima na grčkom otoku Kosu gdje su smješteni u ćelijama

Otvorena je istraga kako bi se utvrdile točne okolnosti sudara na otvorenom moru, između 30-metarskog grčkoga broda i drvenog čamca s migrantima nedaleko od Moyvosa, na sjeveru otoka Lesbosa.

Prema prvim informacijama lučke policije, migranti u čamcu navodno su pokušali pobjeći kada su ugledali patrolni brod.

Fotograf agencije France presse koji je snimao nesreću s dva kilometra udaljene obale, rekao je da je čamac potonuo u dvije do tri minute. Obalne straže odmah su pokušale spasiti ljude koji su pali u vodu, a zatim je u roku od deset minuta stigao i drugi brod, a poslije i helikopter.

Broj utopljenih migranata u Egejskom moru stalno raste, a glavne su žrtve žene i djeca.
U srijedu se utopila žena s dojenčetom i djevojčicom u vodama kod Lesbosa, a prije njih jednogodišnji dječačić prošli tjedan. Više od 606.000 migranata prešlo je Sredozemno more od siječnja, prema podacima Međunarodne organizacije za migracije (IOM), od kojih je 466.000 stiglo u Grčku.
Više od 3000 ljudi utopilo se na tom putu, od kojih 300 u Egejskom moru.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene