Obavijesti Video Pretražite Navigacija
specijalci na terenu

Evakuirane gradske vijećnice u velikim njemačkim gradovima: Poslane prijetnje bombama u sedam gradova

Policija u Kaiserslauternu (Foto: AFP)
Policija u Kaiserslauternu (Foto: AFP) Foto: Afp
Gradske vijećnice evakuirane su u utorak u najmanje sedam gradova diljem Njemačke nakon što su tijekom noći elektroničkom poštom poslane prijetnje bombama, priopćila je policija.

U tijeku su policijske akcije zbog prijetnji bombama u Augsburgu, Kaiserslauternu, Chemnitzu, Göttingenu, Neunkirchenu i Rendsburgu, piše Independent.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u tijeku Pucnjava kod Omiša: Policija privela pet osoba Policija pola sata iza ponoći U prometnoj nesreći ozlijeđeno petero tinejdžera: 18-godišnjak ušao u suprotan smjer i naletio na drugi auto

"Primljena je prijetnja gradu Augsburgu i gradska vijećnica je evakuirana. Istraga je u tijeku ", kazali su iz augsburške policije, a isto su za svoje gradove potvrdile i vlasti Neunkirchena i Kaiserslauterna, istočnog Chemnitza, središnja Göttingena, Heilbronna i sjevernog Rendsburga. Policija Heilbronna potvrdila je da u tom gradu nije pronađena nikakva eksplozivna naprava.

Za eksplozivima u ostalim gradovima tragaju i psi tragači, a zaustavljen je i lokalni promet. Iz policije su kazali da su se neke od prijetnji odnosile na bombe, a neki su prijetili drugim oružjima.

''Sadržaj svih poruka je identičan''

U Augsburgu je zbog prijetnje evakuirano oko 500 ljudi iz gradske vijećnice i zgrada oko glavnog trga, izvjestio je lokalni medij Augsburger Allgemeine.

Gradska vijećnica u Göttingenu također je evakuirana, a zatvoreno je i područje u nesporednoj blizini. Pripadnici specijalnih snaga su na licu mjesta, a stanovnike mole da izbjegavaju to područje, dok je promet široko preusmjeren.

Glasnogovornik policije u Augsburgu za NBC News kazao je da su prijetnje poslane elektroničkom poštom, a sadržaj svih poruka je identičan. "Pokušavamo identificirati tko je poslao te poruke e-pošte i koordiniramo našu istragu s dužnosnicima u drugim njemačkim gradovima koji su također primili te prijetnje", izjavio je glasnogovornik.

Kako piše Independent, posljednjih su tjedana u Njemačkoj česte prijetnje bombom, posebno na sudovima i željezničkim postajama, ali i protiv političara i odvjetnika. Eksplozivne naprave nisu pronađene ni u jednom novijem slučaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene