Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije zabranjen rad

Scijentološka crkva u Francuskoj osuđena zbog prijevare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u Parizu osudio je Scijentološku crkvu u Francuskoj i jednog od njezinih glavnih čelnika Alaina Rosenberga zbog organizirane prijevare, ali ipak joj nisu zabranili rad.

Dvije francuske glavne strukture te crkve - Celebrity Centre i njegova knjižnica (SEL) moraju platiti kazne od 400.000 i 200.000 eura. Alain Rosenberg, kojega je prekršajni sud u Parizu nazvao 'pravim vođom' duhovne udruge, osuđen je uvjetno na dvije godine zatvora i novčanu kaznu od 30.000 eura.

Pročitajte i ovo U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 Sve više stranih radnika U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik: "Veliki su procesi pred nama" Dijete, ilustracija Zlostavljano najmanje 4815 djece Portugalska crkva isplatit će odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja

Sud je optužio francuske strukture Scijentološke crkve te šestero scijentologa da su iznudili nekoliko desetaka tisuća eura od četvero bivših sljedbenika iskoristivši njihovu ranjivost. Pokret, koji u SAD-u smatraju religijom, osnovao je 1954. američki pisac znanstvene fantastike Ron Hubbard, a u Francuskoj je svrstan među sljedbe u parlamentarnom izvješću iz 1995. Scijentološkoj crkvi tim je suđenjem prijetila zabrana aktivnosti u Francuskoj, ali je zakon, usvojen netom prije početka suđenja u svibnju, to onemogućio. Prema tom zakonu se, naime, duhovnu udrugu ili sektu, kakav status scijentolozi imaju u Francuskoj, kažnjenu zbog prevare zbog toga ne može zabraniti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene