Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gnjusan zločin

Mačku oderala i samljela je u blenderu, a onda je odlučila ubiti mladog inženjera: "Nije to bila reakcija ni greška..."

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Scarlet Blake, transrodna 26-godišnjakinja, osuđena je na 24 godine zatvora zbog ubojstva muškarca i mačke 2021. godine. Kaznu će služiti u muškome zatvoru.

Scarlet Blake transrodna je žena koja je u srpnju 2021. godine, odmah nakon popuštanja mjera protiv koronavirusa, u Oxfordu ubila tridesetogodišnjeg inženjera BMW-a Jorgea Martina Carrena.

Prema saznanjima, 26-godišnja Blake svoju je žrtvu ubila razbivši mu flašu votke o glavu nakon čega ga je počela gušiti koristeći žicu te ga gurnula u oxfordsku rijeku Cherwell gdje se naposljetku i utopio.

Za svoj zločin u ponedjeljak je osuđena na 24 godine zatvora.

 

 

Tijekom suđenja je kao dokaz korištena snimka nadzorne kamere koja ju je snimila kako pješači Oxfordom obučena u jaknu s kapuljačom sličnu vojničkoj, maskom te ruksakom na leđima.

Tužitelji tvrde da se u ruksaku nalazio alat za ubijanje koji je uključivao davilicu i pojas kućnog ogrtača, dok je u rijeci pronađena prazna flaša votke s njezinim DNK-om.

Na sudu je tvrdila da nije ubila Carrena te da nije tražila žrtvu već da je jednostavno išla u šetnju jer nije mogla spavati.

"Ne znam kako je umro. Pretpostavila sam da se utopio. Ali nisam to učinila. Ne znam ni kako se to dogodilo, nisam bila tamo", rekla je poroti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Detalji presude Oslobođena sutkinja koja je optužena da je krala u C&A-u: "Dobila sam PTSP. Ne kažem da sam luda, ali ne daj Bože da nešto u trgovini zazvoni"

Povijest nasilja

Četiri mjeseca prije no što je ubila Carrena, Blake je na internetu objavila videosnimku kako ubija susjedovu obiteljsku mačku. Nedužnu životinju prvo je ubila, potom ju oderala i njezino tijelo stavila u blender.

"Ne mogu dočekati da te stavim u blender", čuje se kako Blake izgovara.

Prema saznanjima suda, Blake je na grozan čin bila potaknuta Netflixovom dokumentarnom emisijom "Nemojte se za*ebavati s mačkama" o muškarcu koji prvo ubija mačke, a potom i ljude.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tragični susret Horor na godišnjem odmoru: Bračnom paru zatvorenici oteli jahtu, a njih bacili u more? "Riješili su ih se"

Suđenje

Blake je osuđena nakon trotjednog suđenja, a uhvaćena je dvije godine nakon ubojstva i to zahvaljujući bivšoj partnirici Ashlynn Bell koja ju je prijavila policiji.

Osuđena je i na četiri mjeseca zatvora zbog ubijanja nedužne životinje, nakon što je sama priznala taj zločin. Tijekom suđenja je izjavila i da je njezina druga ličnost mačka te je, objašnjavajući kako ponekad komunicira s prijateljima, počela mijaukati.

Zatvorsku kaznu će služiti u muškom zatvoru, a na društvenoj mreži X vode se rasprave o tome može li se osuđenu uopće smatrati ženom.

 

 

Tužitelji su Blake optužili da je opsjednuta nasiljem te da joj je ubijanje bilo oblik zadobivanja seksualnog zadovoljenja. Njezin odvjetnik rekao je da je malo vjerojatno da bi bilo koja komisija ikada razmotrila njezino ponovno puštanje u društvo s obziorm na to koliko je za isto opasna, piše DailyMail.

Sudac koji je vodio suđenje rekao je da je siguran kako je optužena namjeravala ubiti Carrena mada ne može biti siguran u točnu metodu ubojstva.

"Odluka da ubijete Jorgea nije bila reakcija na nešto što je on rekao ili učinio, nije bila greška učinjena u trenutku, niti donesena iz ljutnje. Vaš čin rezultat je višemjesečnog planiranja zbog vaše opsesije mučenjem i smrću", rekao je sudac Chamberlain.

Pročitajte i ovo Prometna na Zrinjevcu - 5 u centru grada FOTO Sudar triju automobila izazvao prometni kaos u Zagrebu

Smrt uništila obitelj

Obitelj ubijenog Jorgea Martina Carrena tijekom suđenja bila je shrvana, a brat Geraldo pred sudom je izjavio da je Jorgeova smrt uništila obitelj.

"Bol zbog gubitka sina i brata je izazov kroz koji nijedna obitelj ne bi trebala prolaziti. Scarlet mu je ukrala život. Posljednje dvije godine čine se kao vječnost. Proveli smo mnogo besanih noći", rekao je dok je Blake slušala sa strane.

"Ona ne pokazuje nikakvo žaljenje za svoje postupke. Zbog toga je još teže procesirati njezin barbarski čin. Svaki dan mislimo o tome kako bi njegov život izgledao da te noći nije susreo Blake", zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene