Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedi u teheranu

Saudijci seksualno zlostavljali dvojicu iranskih dječaka, Iran prekinuo letove u tu zemlju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran je privremeno ukinuo letove za Saudijsku Arabiju za hodočašće Umrah u Meku na koje se, za razliku od Hadža, može otići tijekom cijele godine, a povod je seksualno zlostavljanje dvojice iranskih dječaka od strane saudijskih sigurnosnih časnika, priopćio je iranski ministar kulture Ali Jannati.

Ovaj će potez dodatno povećati napetosti između dvije regionalne sile koje su na suprotstavljenim stranama glede sukoba u Jemenu.

Pročitajte i ovo Saudijska Arabija Ministarstvo obrane Europska država nastavila je plaćati milijune na saudijski račun usred najvećeg korupcijskog skandala u povijesti Fateh-110 Balistički projekti Razlog za zabrinutost: Dvije zemlje pod sankcijama EU-a i SAD-a produbljuju vojnu suradnju

Dvojica tinejdžera su prošli tjedan kazala da su ih pripadnici saudijske službe sigurnosti seksualno napastovali prilikom sigurnosne provjere na aerodromu u Džedi, prilikom povratka u Teheran.

Bez obzira na ishod sporazuma s Iranom, neke američke države zadržat će sankcije

"Sve dok se krivcima ne bude sudilo i kaznilo ih, hodočašće Umrah će biti obustavljeno, a iranski letovi ukinuti", kazao je Jannati.

U subotu je pred saudijskim veleposlanstvom u Teheranu više stotina ljudi prosvjedovalo zbog nasrtaja na dječake. Prema Jannatijevim riječima, saudijske vlasti su uhitile počinitelje i obećale da će ih kazniti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene