Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sarajevski rulet - kroz crveno za 20 tisuća eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najnovija 'igra' mladih razuzdanih vozača na ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine, poznata je kao Sarajevski rulet. Želja za adrenalinom mlade je vozače u glavom gradu naših susjeda dovela do smrtonosne ideje, jurnjava kroz crveno pri brzini od 150 kilometara na sat.

'To je novo kod nas. Dosad su se nakon pola noći utrkivali od semafora do semafora, a sada pod punom brzinom prolaze kroz crveno svjetlo na semaforu. Na svu sreću, još uvijek nismo imali ozlijeđenih ni poginulih građana, ali se bojimo da će ih biti', izjavio je za Dnevni list načelnik Odjela prometne policije MUP-a Sarajevske županije, Enes Ćerimagić, dodavši kako prometna policija čini sve ne bi li zaustavila 'horor' na sarajevskim ulicama. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Transparency International Sudovi u BiH neučinkoviti u kažnjavanju korupcije Slika nije dostupna Nijedno rješenje ne smije biti nepravedno Puljić: Crkva će uvijek dići glas protiv nepravde

Adis Hajrulahović i sam je redovno sudjelovao na utrkama od semafora do semafora. Kaže kako je Sarajevski rulet opasna igra u kojoj neželi sudjelovati. Unatoč visinama oklada smatra Adis, takva je 'igra' jako opasna i znatno je lakše nekoga ozlijediti i biti ozlijeđen. 

'Visina oklada ovisi od broju pješaka na pješačkim prijelazima u pojedinim ulicama, ali i od razdoblja u kojem će vozač, brzinom od 150 kilometara na sat, proći kroz crveno svjetlo. Za sada je najcjenjeniji prolazak kroz crveno na semaforu na križanju ispred zgrade Predsjedništva BiH i to u dva poslijepodne,' ispričao je Hajrulahović za Dnevni list. Radi se o križanju, dodao je, na kojem u jednom intervalu cestu prelazi oko pedesetak ljudi. 

No tom se rutom, priča Enis još nitko nije usudio proći. Zainteresirani su odustajali u posljednji trenutak. Navodno u Sarajevo na rulet dolaze sa svih strana, pa ih ima i iz Zagreba i Beograda. 

No postoji sumnja, kako iza organizacije te smrtonosne igre stoji organizirani kriminal otprije poznat policiji. Osim 'zabave' za organizatore je organizacija 'Sarajevskog ruleta' i dobar izvor prihoda. Kotizacija za sudjelovanjevje 25 tisuća eura. 

Ukoliko vozač uspješno prođe kroz crveno uz prethodno dogovorenu brzinu, dobije kotizaciju i novac od oklade. U suprotnom može izgubiti i život. Uz to vozači koji sudjeluju u smrtonosnoj igri potencijalni su počinitelji ubojstva. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene